Gutte-shopping på nett

Internett gjør det litt for lett å velge og vrake, mener svensk sjekkeforsker.

Publisert Oppdatert
Den svenske forskeren, Kristian Daneback mener folk blir litt mindre flaue over ting på internett, og at det har blitt en kanal hvor det er lov til å spørre.
Den svenske forskeren, Kristian Daneback mener folk blir litt mindre flaue over ting på internett, og at det har blitt en kanal hvor det er lov til å spørre.

En profil på et sjekkested på nettet gjør at du kommer i kontakt med alle slags folk. Og er du først inne på nettet er det lett å dumpe og slette gutter - uten at noen ser på deg som kravstor og avstumpet.

Sletter for fort
Den svenske forskeren Kristian Daneback skrev nylig en doktoravhandling om kjærlighet og seksualitet på nettet. Han tror det er både positive og negative sider ved nettsjekkingen.

- De som sjekker på nett har lettere for å sjekke opp fire eller fem stykker samtidig. Faren er at man hele tiden søker forbedringer og at det nesten blir litt som å gå på shopping. Liker du ikke det du ser ved første øyekast er det lett å gå videre. Kanskje for lett, sier Daneback.

Daneback tror faren er at man kan hoppe over noe bra, uten helt å være klar over det.

- Det blir noen ganger for lett, og vi sletter for fort. Noen ganger må man bruke litt tid for å finne ut om det er den rette eller noen å satse litt på, sier Daneback, som er ansatt ved Universitetet i Göteborg.

Kravstore på puben
Sosiolog Ingvild Sommer har skrevet hovedoppgave om møter på nettet. Hun tror sammenligningen med shopping er gyldig bare på ett plan: Å lete etter kjærligheten på internett fører med seg at interessen vår må tennes raskt. Hvis ikke går vi videre og leter etter neste kandidat.

- Jeg tror ikke vi blir mer kritiske eller kravstore. Derimot kan det tenkes at vi blir mer kravstore når vi er på puben hvis vi har erfart at det finnes mange bra kandidater på internett også, sier Sommer til DetNye.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning