Glitter, glam og diskokule

70-tallsstilen er tilbake for fullt i klesbutikkene. Skjønnhetsekspert i Det Nye Julie Botnen gir deg tipsene til hvordan du også kan få sminkelooken.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

- 70-tallet var litt schizofrent når det gjelder mote og makeup, sier Botnen.

Den første delen av tiåret hang 60-tallsstilen med minimalt med sminke og flower-power igjen, mens 80-tallets diskostil begynte å gjøre seg gjeldende den siste halvdelen.

Knæsje farger

Når det gjelder sminke er nok siste halvdel av 70-tallet mest spennende.

- Øynene skulle være i fokus, og man så mye glitter og glam. Øynene ble sminket med flytende eyeliner, øyenskygge i blå, rosa, lilla eller grønt og man brukte gjerne løsvipper, sier Julie Botnen.

Diskostilen som vi for noen år siden lo så hjertelig av, er med andre ord midt i blinken igjen og det er bare å lete frem de mest knæsje fargene i sminkeskrinet.

Vær moderne

Hvis du vil sminke deg tilbake til 70-tallet, bør du dessuten skaffe deg en leppestift i en sterk rosafarge og en virkelig skinnende lipgloss. Leppene skal skinne på ekte Abba-vis.

- Noe av det som var typisk for perioden var at man pyntet seg veldig. Det skulle være skimmer og glam under diskokula, sier Botnen.

En sminket stjerne på kinnet eller rundt øyet er også midt i blinken hvis du tør å skille deg litt ut fra mengden.

- Kjør også på med rouge i rosa eller ferskenfarge, men et råd må være å forsøke å gjøre stilen litt moderne samtidig som du kopierer det som var in på 70-tallet. Man vil jo helst ikke se ut som man er tatt ut av en dårlig musikkvideo av Abba, legger Botnen til.

Din egen stil

Denne diskostilen passer helt klart best på kveldstid, men også på dagen kan man være trendy med 70-talls look. Da bør du imidlertid forsøke å kopiere det som var in tidligere i tiåret.

- Da var det langt, bølgete hår med midtskill og det naturlige utseendet som var moderne. Man sminket seg lite - kanskje bare litt maskara. For tiden ser man en god mix av de to stilene. Mange liker å sminke seg lite til hverdags, men slår seg litt løs når de skal pynte seg. Fra 70-tallet har vi mange spennende detaljer å leke oss med, og det er fullt mulig å skape sin egen, personlige stil inspirert av denne tiden, avslutter Botnen.

Noen stikkord hvis du vil se ut som en diskodronning:

- Mye glitter

- Klare farger

- Tydelige øyne

- Blanke lepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning