Gikk for Armani

Norske Tine (17) havnet midt i mote-mekka da hun fikk gå visning for Emporio Armani under moteuka i Milano.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Moteukene er over. I ukevis har bransjen sett, vurdert, applaudert og festet i alle motemetropolene. Bildene av langbeinte modeller med minikjoler, midjebelter og metalliske stoffer går verden rundt.

Blodslit for modellene

Men alle som har sett Top Model vet at det ikke bare er å spankulere ned catwalken. For modellene er moteukene et blodslit.

- På showene er det alltid helt kaos bak scenen. Det er litt morsomt også, for før showet er alle kjempestressa, og blir verre og verre helt til showet starter. Folk roper og skriker og kjefter, og er så utrolig stressa, forteller norske Tine Fremo Furre (17). Hun har nettopp kommet hjem fra Milano, der hun jobbet som modell under moteuka.

Men selv om stemningen er stressa og hektisk under visningen, snur det fort når showet er over.

- Når den siste modellen kommer tilbake, så skifter stemningen ved et knips! Da sprettes champagnen og alle er glade. Virkelig, stemningen skifter på sekundet! Hvis det har gått bra da, sier Tine.

Tine ble advart av veteranene før hun dro ned til Milano.

- Alle advarte meg mot all jobbingen og hvor slitsomt moteuka faktisk er. Ta det du hører og gang det med ti, sa de. Men jeg syntes ikke det var ille. Det er jo mye jobb, men det er jo gøy, sier Tine.

Typisk Armani-ansikt

Hun gikk fire show i Milano, det siste og største for Emporio Armani.

- Det var kjempekult. Det er så gøy å gå på catwalken. Hundre folk ser på deg og hundre folk tar bilde av deg og du føler deg superfin, sier Tine.

Det ligger også mye prestisje i oppdragene. Å gå for de store motehusene som Armani regnes som svært prestisjefylt.

- Hvordan var det å få den jobben?

- Helt supert! Det rare er at mange har kommentert at jeg passer for Armani. En frisør jeg jobbet med og flere venninner har sagt at jeg har Armani-ansikt, hva nå enn det er, sier Tine.

Det er mange om beinet i modellbransjen. Tine har en klar formening om hvorfor nettopp hun har lykkes.

- Jeg tar dette seriøst. Det er en jobb, så jeg passer på å legge meg tidlig, møte presis og uthvilt og gjøre så godt jeg kan. For meg er det en vanlig jobb, ikke noe glamorøst, sier Tine.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning