Garanterte hårfarge- skandaler

Det finnes hårfarger du bør styre langt unna. Du vil jo gjerne ha et naturlig og vakkert hår, ikke sant?

Publisert Oppdatert
Det er bare Asgeir og 17. mai som kler skrikende rødt. La manken slippe unna med en litt mer naturlig farge. (Foto: iStockPhoto)
Det er bare Asgeir og 17. mai som kler skrikende rødt. La manken slippe unna med en litt mer naturlig farge. (Foto: iStockPhoto)

Den aller største feilen du kan gjøre er å farge håret helt svart. Når håret er svart er det nemlig nesten umulig å fjerne fargen igjen. Svart hår vil alltid se flatt og livløst ut fordi alle de naturlige nyansene forsvinner.

Selv mennesker som er født med svart hår bør velge en litt mykere farge hvis de skal farge håret. Mørk brun er mye bedre.

Blek og gusten

Like lite kledelig er det gjerne i motsatt ende av skalaen. Platinablond fjerner all farge fra ansiktet ditt og makeup er ikke lenger en mulighet, men et must!

Dropper du de røde leppene og øyensminken ser du rett og slett ut som et spøkelse. Bleket hår skades dessuten mye lettere, og det er ikke noen tilfeldighet at personer med denne hårfargen ofte har kort hår eller extensions.

Gult og kult?

Så var det lys gul. Heller ingen enkel farge å kle. Den krasjer med nesten alle hudtoner og ser utrolig kunstig ut.

Selv en 20-åring vil se ut som hun er over 40 med denne hårfargen.

17-mai rødt

Den siste fargen vi vil advare mot er skrikende rød. Det var veldig in en stund, men det var få andre enn Asgeir - sjefen over alle sjefer - som så OK ut. Og han kledde det bare fordi det kledde imaget hans.

De fineste rødfargene vil du finne blant de fargene du ser i naturen.

Prøv og feil

Når dette er sagt, er det naturligvis helt greit å eksperimentere litt. Føler du for å se ut som en ildtopp en stund, må du gjerne det, men sjekk først hvor enkelt det er å fjerne fargen igjen.

Ellers er det stor sjanse for at du ender opp med en hårklipp om et par uker.

KILDE: www.ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning