Gammelt blir som nytt

Gamle klær du er lei av, kan med enkle grep bli nye og freshe. Her får du tipsene fra eksperten!

Publisert Oppdatert
WhoKnew?! vår/sommer 2008
WhoKnew?! vår/sommer 2008 Foto: Elin Davidsen

Ellen Knutsen er designere bak redesignmerket WhoKnew?!. I går stjal hun showet på moteuka i Oslo.

Modellene kjørte showet

For tredje gang hadde Knutsen sin design på catwalken. Og med sitt humør og stå-på-vilje, fikk hun publikum i sin hule hånd.

- Det var kjempegøy i dag. Det er moro når modellene får gjøre som de vil. Da koser modellene seg, og da koser publikum seg, sier Knutsen til DetNye.no.

Så modellene kjørte showet og publikum lo med.
Folk gir klær

Fredrikstad-designeren lager klærne sine blant annet av ting hun finner på Fretex. Det være seg gamle sengetøy eller gamle t-skjorter. Men det er også folk som kommer innom butikken hennes og gir henne klær.

- Jeg tror folk syntes det er morsomt at klærne sine blir brukt. Plutselig ser de igjen noe på catwalken, kanskje en arm fra en gammel genser, og da får de også litt bedre samvittighet, sier designeren til DetNye.no. Mer rot!

Og selv om det kan se veldig omstendig og planlagt ut det Knutsen gjør, er det ofte tilfeldig hva som settes sammen.

- Det er egentlig bedre om arbeidsplassen min er litt rotete. På den måten havner stoff ved siden av hverandre, som ellers aldri hadde gjort det. Og da kan man lett hente inspirasjon, sier den kreative designeren. Tør å være kreativ

Det beste tipset for hvordan man får mest mulig ut av ideene sine, er å ikke tenke pent og heller ikke kommersielt.

- Tenker man pent får man ikke ut det mest kreative i seg. Så sats på magefølelsen og bruk fantasien. Jeg vil gjerne være med på å inspirere folk til å gjøre det selv. Alle er kreative om de først tør, fortsetter hun. Sy teppe av t-skjorter

Et godt tips for å gjenbruke gammelt tøy er å ta vare på alle reklame-trøyene. De som alltid havner bakerst i skapet.

- Ta først ut de som du kommer til å bruke som malingsskjorter. Resten kan du klippe fra hverandre og sy sammen til et teppe.

I tillegg er det alltid greit å for eksempel sy ekstra lengde på buksebena om buksene skulle bli for korte eller om moten forandrer seg. Sort kommer alltid tilbake

Du skal heller ikke være redd for å satse på fargene som gjelder den aktuelle sesongen. Men når grønt eller lilla ikke er "in" lenger, farg dem!

- Sort kommer alltid tilbake, og plagg med andre farger kan du alltid farge sorte. Ta for eksempel de badehåndklærne du fikk til jul av bestemoren din, de med både blomster og mønster. Farg dem sorte, og de er trendy med en gang. I tillegg tar du vare på en gave fra din bestemor, sier hun.

Og om du savner tilbehør, kan du for eksempel kikke i platesamlingen din. Hva med et kjede av en gammel Michael Jackson cd?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning