Gå videre med ny kjæreste

Slik legger du fortiden bak deg når du starter på ny frisk med ny kjæreste.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Det er sjelden man føler seg så alene, liten og forlatt som når man blir dumpa, og ekstra ille er det selvfølgelig dersom man har hatt samme partner i flere år. Vi drømmer jo alle om å finne den eneste ene - den vi skal tilbringe evigheten sammen - og da vet man virkelig ikke hva man skal gjøre når drømmen brister.

Hvordan er det så mulig å finne fremtiden sin sammen med en helt annen?

Ta deg tid

- Jeg anbefaler å ta seg god tid før man går inn i et nytt forhold etter et brudd. Du skal ikke bare bli kjent med deg selv igjen, du skal finne frem til ditt nye jeg. Opplevelsene du har hatt gjør at du ikke lenger er den samme som du var før. Du har erfaringer med deg som du ikke hadde tidligere, sier terapeut i Samtalepartner Irmelin S. Tjelflaat.

Hun mener man bør la seg selv gå gjennom alle nødvendige prosesser før man går videre. Tar du deg ikke tid til det, blir det bare kaos både for deg og den nye mannen i ditt liv.

- Da vet man ikke riktig hva man føler. Bruk tid på deg selv før du får deg ny kjæreste, og involver deg i alle fall ikke i et nytt forhold før du er ferdig med det gamle. Da blir du sittende midt i et kaos av krav fra begge sider, sier hun.
Gamlekjæresten ikke tabu

Irmelin S. Tjelflaat anbefaler imidlertid ikke at du skal legge alt det gamle bak deg etter bruddet. Gamlekjæresten din vil alltid være en del av deg, men følelsene dine må du sortere og få orden på.

- Det blir ikke riktig at man skal legge alt det man har opplevd med eks'en i en skuff og aldri ta det fram igjen. Det er jo dette du skal lære av. Du må bli klar over hvorfor ting gikk som det gikk og hva du ønsker annerledes i et nytt forhold. Du skal heller ikke være redd for å snakke med den nye kjæresten din om erfaringene dine, sier Tjelflaat.

Hun mener også han har nytte av å forstå dine ønsker, følelser og valgene du har tatt tidligere.

- Tidligere forhold skal ikke være et tabubelagt tema. Vær åpne! Klarer han ikke å forholde seg til det at du har hatt kjærester før ham, er han nok ikke moden nok til at du vil ha et forhold med ham uansett, slår Tjelflaat fast.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning