Fremstå som ikke-røyker

Det kan være vanskelig å leve opp til det ultrasunne skjønnhetsidealet hvis man ikke klarer å stumpe røyken. Men det er mulig å jukse!

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

At det er klare helsefordeler ved å stumpe røyken, er det vel få som er i tvil om. Vi vet alle at både kropp og sjel har best av å slippe nikotinen, men det er dessverre ikke dermed sagt at man klarer å slutte.

Likevel vil vi alle helst fremstå som friske og sunne med glansfullt hår og frisk ånde, og hvis du bare tar deg tid til det er det heldigvis mulig å skjule noen av de vanligste tegnene på at du er nikotinslave.

Gule tenner I dag er det fullt mulig for røykere å få tilbake sitt hvite smil igjen. Bleking av tennene kan du foreta både hjemme og hos tannlegen, men det begynner å komme mange preparater på markedet så vær bevisst på hva du velger.

Går du for hjemmebleking, kan det kanskje være en idé å ta en prat med tannlege eller tannpleier for å få noen råd. Husk dessuten at de gule tennene neppe er historie dersom du fortsetter å røyke.

Et billigere og enklere tips mot misfargede og gule tenner kan derfor være å pusse tennene først med litt bakepulver. Deretter vanlig puss med tannkrem. Misfarging av tenner skal ifølge kjerringrådet bli en saga blott.

Gusten hud

Når det gjelder hudpleie, er det utrolig mange preparater på markedet. Man har hyllemeter på hyllemeter med kremer og ansiktsvann mot hvert problem, så det finnes garantert noe som frisker opp akkurat din hud. Inntil du ser noen virkning, kan du gi ansiktet en ekstra omgang med rougekosten!

Matt og livløst hår

En glansvask eller hårfarge kan gjøre underverker med et livløst og trist hår. Dette kan du gjøre hjemme på badet for en ganske billig penge, eller du kan ta en tur til frisøren. Han eller hun klarer i alle fall helt sikkert å finne frem til glansen i håret ditt. Er håret tørt, hjelper det forresten også med mandelolje. En liten teskje er nok til halvlangt hår. Masser oljen inn i hendene og dra fingrene gjennom vått hår

Røyklukt i klærne

Dette er kanskje det vanskeligste sporet å skjule. Selv om du kler på deg nyvaskede klær med sommerfrisk lukt når du står opp, vil røyken sette seg i tøyet allerede når du tar dagens første røyk. Det finnes diverse sprayer som fjerner ekkel lukt, med varierende resultater. Det å røyke utendørs kan imidlertid gjøre lukten i klærne noe mindre intens og skal du noe spesielt en dag, kan du kanskje ta med deg en ren genser i veska. Hva du enn gjør - ikke forsøk å drukne røyklukten i parfyme. Det gjør bare vondt verre. Røykånde Den blir du dessverre heller ikke helt kvitt, men du kan være litt føre var. Ha gjerne en tannbørste og en tannkremtube i vesken din, så har du muligheten til å fikse litt på inntrykket for eksempel i forkant av et møte eller en date. Ellers kan en tyggegummipakke og en eske med sterke pastiller fungere godt som nødhjelp. Det å tygge på persille er forresten til hjelp mot hvitløksånde, så det kan jo hende persillen tar knekken på røykånden også! Gule fingre og negler Smør hendene med håndkrem så de blir myke og smidige. Gule negler kan fint skjules med neglelakk. Har du ikke negler som er verd å lakke, kan du investere i påstøpte negler. De er lekre og gulner ikke, men det koster selvfølgelig mer enn en flaske med neglelakk. Dårlig kondis Her er det dessverre bare trening som hjelper. Du får sannsynligvis aldri så god kondis hvis du røyker som du ville fått hvis du stumpet røyken, men trener du blir den i det minste bedre enn dersom du ligger på sofaen. Røykhoste Ifølge et kjerringråd kan følgende være oppskrift mot både vanlig hoste og røykhoste: Kok fire gulrøtter til de blir bløte og mos dem sammen med 1 desiliter honning. Ta en teskje av blandingen fem til seks ganger daglig. Røyklukt hjemme Her er det vel også greit å hente frem noen gamle kjerringråd så får du teste ut hvilke som funker. Et råd går ut på å sette en skål med eddik i rommet før det røykes der. Dette skal ta brodden av den vonde lukten. Det samme skal eple gjøre. Legg skiver eller båter av eple i rommet, og frukten trekker til seg lukten. (Kilder: www.kjerringrad.com, www.zuuki.com)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning