Foundation for viderekomne

Den dekker bedre og gir finere glans – og i tillegg er den sunn for huden. Møt arvtageren til flytende foundation!

Foto: i.d. bareMinerals
Publisert Oppdatert
Foto: i.d. bareMinerals
Foto: Franché
Foto: Susan Posnick
Foto: Glo Minerals

Er du opptatt å få en hud som ser feilfri ut, og som samtidig får en finere glans enn om du bruker vanlig flytende foundation, bør du ta en titt på foundation i pudderform. Mineralbasert pudderfoundation er nemlig det stylistene sverger til når de skal skape den perfekte huden.

Ligner på pudder
Når du holder produktet i hånda, ser det ut som et vanlig pudder. Men når du påfører det på huden, oppfører det seg helt annerledes. I stedet for å legge seg som et lag utenpå huden, smelter det av varmen fra huden, og oppfører seg mer som en flytende foundation. Resultatet blir en hud som ser feilfri ut, samtidig som den får en helt spesiell glans som vanlig foundation ikke kan gi.

- I tillegg er mineralfoundation helt suveren når det gjelder å dempe rødhet i huden. Den er kjempebra når det gjelder å dekke kviser og røde kinn, sier Cecilie Hauge Eggen, Det Nyes makeupekspert.

Ettersom denne typen foundation er laget av knuste mineraler, skal den i tillegg være mye mer skånsom mot huden enn andre typer foundation. Mineralfoundation skal fungere beroligende og betennelsesdempende på huden, og er dermed mye snillere mot sensitiv hud eller irritert hud med acne.

Påføres med børste
Mineralfoundation påføres lettest med en børste. Jobb først produktet godt inn i børsten, ved å gni den i sirkelbevegelser rundt i en liten mengde med pulveret. Bank deretter børsten lett mot lokket, for å kvitte deg med overflødig pulver, før du påfører foundationen med sirkelformede bevegelser i ansiktet.

Denne teknikken gjør at mineralene blir varmet opp og smelter på huden.

- Dette er veldig lett å få til på egen hånd. Du begynner bare på kjeven, og så polerer du ansiktet med sirkelbevegelser til du har dekket hele ansiktet. Ettersom du bruker sirkelbevegelser, unngår du også de skarpe skillene som man kan få hvis man er litt unøyaktig når man bruker flytende foundation. Føler du at du må dekke mer, er det bare å påføre et lag til, sier Cecilie Hauge Eggen.

Flere merker å velge mellom
Det er flere makeup-produsenter som har mineralfoundation i sortimentet sitt:

i.d. makeup: Basert på 100% rene mineraler fra naturen. Makeupen har solfaktor 15 med naturlige mineralfiltre, og forebygger dermed hudaldring.

Susan Posnick: Mineralfoundationen heter Colorflo og kommer med børste og pudder i ett. Produktet inneholder mineraler fra jord og hav, og har i tillegg solfaktor 26.

Franché: Kommer ikke som pudder, men som kompakt foundation. Kan påføres med både våt og tørr svamp.

Glo Minerals: Mineralfoundationen finnes både i løs og kompakt variant. Inneholder antioksidanter, UV-beskyttelse, vitaminer og grønn te-ekstrakter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning