Forurenset hud

Mange hudpleieprodukter er utviklet med tanke på deg som beveger deg ute i storbyen hver dag.

Publisert Oppdatert
Du som bor i byen bør passe ekstra godt på huden din. (Foto: iStockphoto)
Du som bor i byen bør passe ekstra godt på huden din. (Foto: iStockphoto) Foto: iStockphoto
Hydra-Care Tinted Moisturizer fra Clarins.
Hydra-Care Tinted Moisturizer fra Clarins. Foto: Clarins.com
Barrier Repair fra Dermalogica.
Barrier Repair fra Dermalogica. Foto: Lookfantastic.com
Foto: Lookfantastic.com
Foto: Lookfantastic.com

Storbylufta bærer preg av forurensing, eksos og møkk. Å tro at den ikke påvirker huden vår er naivt.

Eksosluft

- Huden blir utsatt for mer skitt, eksos og annen forurensing i storbyer. Husk også at huden utsettes for UV-stråling, uansett om man er ute eller inne. UVA trenger nemlig også igjennom vinduer, forklarer skjønnhetsjournalist Cecilie Hauge Eggen i Det Nye.

Ulike hudtyper reagerer forskjellig på forurensing. Mens noen ikke reagerer i det hele tatt, får andre gusten hud, kviser eller allergilignende symptomer.

Ifølge den anerkjente hudpleieserien Dermalogica hender det også at noen utvikler såkalt miljøsensitiv-hud av å bo i storbyen.

- De fleste mennesker som opplever rødhet, kløe og inflammasjon i huden lider faktisk av en miljøfremkalt reaksjon, kan man lese på Dermalogica.no.

Ta vare på byhuden

- Noe av det letteste du kan gjøre for byhuden er å rense den skikkelig morgen og kveld, oppfordrer Cecilie.

Videre forklarer hun at de fleste produsenter som er litt våkne i klassen, produserer produkter som beskytter huden mot miljøskader. De siste årene har vi sett en flom av hudpleieprodukter som beskytter huden spesielt mot forurensing.

Smarte produkter

Clarins kom i vår med et produkt som heter Expertise 3P, Anti-elecromagnetic waves and urban pollution Screen Mist. Dette er en spray du kan ha i veska, og spraye på huden ved behov. Clarins er også opphavet til kremen Hydra-Care Tinted Moisturizer som beskytter huden mot forurensing hele dagen.

Dermalogica tilbyr produkter som UltraCalming Cleanser for Face and Eyes, Soothing Protection Spray og Barrier Repair, som "møter de skadelige effektene av ozon-forurensning og styrker hudens naturlige forsvar".

Decleor bidrar med sin anti-pollution-serie. Her finner du for eksempel Decleor Hydra Floral Anti-Pollution Moisturising Mask, som gir god fuktighet til miljøskadet hud.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning