Første skritt mot supermodell

På lørdag var siste casting til Årets Ansikt 2007, og vi var selvsagt med for å lodde stemningen. Den var mildt sagt spent!

Foto: Mona Evensen
Publisert Oppdatert
Foto: Astrid Waller

På First Hotell i Oslo sentrum hadde nesten femti jenter møtt opp for å prøve seg på castingen til Årets Ansikt 2007. Uten sminke, men med sommerfugler i magen ventet de i vestibylen.

Leter ikke etter Miss Jay

Det Nye har arrangert castinger i hele landet og en av jentene blir kåret til Årets Ansikt 2007. Og jenta som vinner blir Norges kandidat til verdens største modellkonkurranse, Supermodel of the World. Så klart det er spennende!

En og en blir kalt inn til juryen. De andre sitter utenfor og gjør det beste ut av ventetiden.

Det er akkurat tid nok til noen siste mentale repetisjoner av det obligatoriske "Hvorfor vil du bli modell?"- spørsmålet, og svaret bør ikke være "Krig og fred og sånn".

- Svar ærlig, det er spørsmål om deg og svarene vet du best selv. Og bare gå pent og naturlig. De ser ikke etter Miss Jay fra Top Model, er de siste formanende ordene fra en av arrangørene Morten Sommerfeldt.

Må være fotogen

Årets jury består av stylist Kristian August, motefotograf Morten Qvale og Det Nyes sjefredaktør Hanne Aardal.

De må velge ei jente de tror har en sjanse i den internasjonale finalen i New York til vinteren.

Men hva ser egentlig juryen etter?

- Du må være fotogen og ha utstråling, sier Morten.

- Det er vanskelig å si akkurat hva det er, men noen jenter har det bare.

- Det er noe med holdningen, hvordan de går og oppfører seg. Vi i Det Nye er jo på jakt etter et godt forbilde, en jente som kan representere oss. Jeg synes vi har en god miks av jenter i år, både klassisk pene og mer spesielle ansikter, det gjør det jo mer spennende, sier sjefredaktøren.

- Hva skal dere spørre dem om?

- Det er ganske generelt. Litt om hvorfor de vil bli modeller, og hvordan de tror de kan bidra til konkurransen, forteller Hanne.

Kommer ut uskadet

Ute på gangen har stemningen roet seg noe etter at de første jentene som gikk inn har kommet ut, i live og uten synlige skader. De fleste syntes det har gått greit.

Ann Helen (21) kommer sjanglende ut fra juryrommet.

- Å Gud de var strenge! Særlig han i midten, han minnet om slemme-Tor fra Idol, flirer hun.

- De spurte meg om hva jeg drev med og jeg fortalte dem litt om meg selv, hva jeg studerer og driver med på fritiden og sånn. Det var egentlig ikke så ille.

- Jeg skalv av frykt, ler Karine Flem Karlsen, som også har kommet ut helskinnet og fornøyd. - Håper jeg ikke dreit meg helt ut. Det er første gang jeg har gjort noe sånt.

- Hva vil det bety å vinne Årets Ansikt?

- Å, det ville være utrolig kult. Spennende, og et springbrett inn i bransjen, og man vil nok lære utrolig mye. Det er jo en drøm å bli modell. Eller, det er jo en av drømmene i hvert fall, sier Katrine.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning