Forberedelser for danseføtter

Har du kjøpt deg nye sko til jul? I så fall bør du se opp for gnagsår; de har nemlig en lei tendens til å ødelegge kvelden.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Det hjelper lite at man har de fineste skoene på hele festen dersom man får gnagsår og blir sittende på en stol med skoene under bordet.

Kjøp plaster!

Det er jo lite som er så ubehagelig som å stabbe rundt med gnagende sko som gnikker seg inntil såret hele kvelden. Det blir ikke feststemning av sånt!

Så hvis du skal ut og kjøpe deg ny kjole eller noe stilig tilbehør til antrekket ditt før julebordet eller julefesten, kan du like godt ta deg en tur innom apoteket og raske med deg en pakke gnagsårplaster også. Bedre føre var er en grei leveregel her.

- Hvis du har sko som du tror kommer til å gnage et spesielt sted, er det egentlig like greit å sette på plaster på forhånd. Da slipper du å tenke mer på det, sier fotterapeut Ane Solheim ved Velværesenteret i Sørumsand.

Med et plaster på hælen kan du danse deg gjennom kvelden uten å vente på at blemma skal oppstå, så får dere en bedre kveld både du og føttene dine.
Stikk hull i blemma

Og når uhellet først er ute er det frem med samme medisin. Gnagsårplasteret har du selvfølgelig liggende i den fine festvesken din, så da er det bare å finne et egnet sted og sette i gang plastringen.

- Før du setter på plasteret, er det lurt å stikke hull i blemmen på gnagsåret. I alle fall hvis blemmen er stor. Hvis ikke vil plasteret ligge og rugge frem og tilbake over blemmen, så sprekker den og plasteret detter av på grunn av fuktigheten. Det er kun diabetikere og eldre mennesker som ikke bør stikke hull på blemmen fordi de er spesielt utsatt for infeksjoner i såret, sier Solheim.
Godt, gammelt råd

Hvis det er under foten du oftest får vondt når du går i pensko, er det mulig å kjøpe silikonsåler til å legge under forfoten. Da blir de harde sålene litt mykere å gå på og det er litt mer behagelig å kaste seg ut på dansegulvet.

Og til slutt er det et råd til som gjelder, kanskje det mest velkjente og velbrukte av dem alle - nemlig å bruke skoene litt før du trenger å ha dem på deg en hel kveld.

De fleste av oss har vel gang på gang trasket rundt i yndige små barnesko for å klargjøre dem til barnetoget på 17. mai, og det er ingen grunn til at du ikke skal gjøre det samme nå. Da merker du jo raskt hvor skoen trykker og så er det bare å sette seg ned og plastre i vei.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning