For den sensuelle

Det var feminine og klare linjer som kjennetegnet Nora Farah siste prêt-à-porter-kolleksjon. Den viste hun frem for både kjente og ukjente i går kveld.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert
Foto: Elin Davidsen

Nora Farah er en av Norges fremste klesdesignere. Ikke bare er det femten år siden hun lanserte sin første haute couture-kolleksjon, men nå kan hun også skilte med å selge sine klær i over 40 norske butikker.

Designet for den aktive

I går tjuvstartet hun den kommende moteuka i Oslo ved å vise frem sin Devine Spiritual-kolleksjon, som bestod av basisplagg som jakker, topper og kjoler. Hun viste frem både sin nye prêt-à-porter- og haute couture-kolleksjon

Nora sier de er designet med feminine enkle snitt og produsert i komfortable stoffer.

- Kolleksjonen er designet for aktive norske kvinner, sa Nora før showet. Lever av energien

Etter at showet var ferdig, var Nora Farah glad og lettet.

- Det var helt fantastisk. Det er en deilig følelse å se at folk er fornøyde, sier Farah til DetNye.no

Kolleksjonen ble introdusert til butikker, moteløver og presse for første gang. Og etter applausen å dømme, var folk svært så fornøyde.

- Det er krevende i faser som dette, men det er også veldig moro. Man får energi av dette, og det er jo det man lever av, sier hun.
Støtter opp om de unge

Før hun lanserte sin første kolleksjon, jobbet Nora for flere av Paris' største motehus. Blant andre jobbet hun med designeren Alaia Azzedine, som designer for kjente kvinner som Naomi Campbell og Madonna.

Men selv om Nora klarte seg veldig bra, vet hun veldig godt hvordan det er å stå på startstreken. Og når moteuka i Oslo smeller i gang om halvannen uke, gleder hun seg veldig til å se de unge designerne.

- Jeg gleder meg utrolig til moteuka. Det er mange flotte unge designere som kommer, og jeg vet viktigheten av å støtte opp under dem. Det er ikke enkelt å være ung og begynner. De er avhengig av støtte fra presse og andre designere, sier hun.

- Hvordan ser du på norsk design i forhold til utenlandske designere?

- Norsk design er veldig, veldig bra, og de henger godt med. Norske designere har et eget særpreg, som jeg tror vi kommer til å se enda mer til i fremtiden, sier hun. Kjente modeller

Det var ikke bare Nora Farah som fikk oppmerksomhet i går kveld. For på catwalken så vi blant andre modell Katrine Sørland, og tidligere modell Gunhild Melhus - som er mest kjent som Petter Stordalens kjæreste.

- Det er utrolig moro å få være med på visningene til Nora. Hun har veldig elegante klær og hun er flink til å sette alt sammen, sier Katrine til DetNye.no.

Selv driver hun en brudesalong i Oslo, så hun syntes det var morsomt å se alle de fine kjolene.

- Stoffet som blir brukt og måten de er laget på gjør dem veldig feminine og sensuelle. Hun er så utrolig flink, og jeg er stolt av å kjenne henne, sier Katrine.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning