- Folk girer opp

Los Angeles er alltid en hektisk by. Men før Oscar-utdelingen er folk enda mer stresset enn vanlig, forteller Jan Thomas.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Foto: Elin Davidsen

Søndag kveld er det klart for årets store film-happening, det store Oscar-showet. Og selv om det i hovedsak handler om hvem som får de gjeveste prisene, er kjolene, sminken, designerne og kjærestene vel så viktig på en slik kveld.

Bestemmer det meste selv

Ansvarlig makeup-artist for Max Factor, Jan Thomas, er på plass i LA, hvor folk nærmest går av skaftet.

- Ukene før Oscar er det helt kaos i LA. Folk trener, slanker seg, går til hudpleie og det avtales møter med både stylister og frisører, sier Jan Thomas.

Han legger til at det er slik det pleier å være - men nå er det lagt inn et ekstragir.

- Når det kommer til klær og makeup. Får de største stjernen bestemme selv?

- Det er klart at stylistene har plukket ut en del på forhånd. De har vært på moteukene i både Paris og Milano og funnet frem det flotteste og det nyeste. I tillegg prøver jo blant andre Harry Winston og Tiffany's å få stjernene til å bruke deres smykker, sier han. Koster flesk

Det er nemlig veldig viktig for en designer at de hotteste stjernene stiller på den røde løperen i kjolene deres. I 2003 brukte Halle Berry en kjole fra designeren Elie Saab . Det var en av grunnene til at Saab nå har blitt en svært populær designer.


Men det å gjøre seg vakker for store hendelser koster ikke bare svette og tårer. Det koster også en del penger.

- En venn av meg, makeup-artist Kevin Acoin, var booket av Michele Pfeiffer. Hun måtte bla opp med rundt 45 000 kroner for å legge makeupen. Oprah skulle være vert for et show før Oscar-utdelingen og ville også ha Acoin til å legge makeupen. Hun bladde opp rundt 220 000 kroner for hele dagen. That's Hollywood, sier Jan Thomas.

- Har kjendisene noen favoritt-designere som vi får se på catwalken?

- Designere som Gucci, Versace, Elie Saab og Oscar de la Renta er nok de med flest fans blant Hollywoods største kjendiser, sier Jan Thomas.

Nysgjerrig på årets Oscar-kjoler? Klikk deg inn på DetNye.no mandag morgen og se stort bildegalleri av kjolene!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning