Fjernbar tatovering

Tatovering er kult, men kanskje ikke for resten av livet. Nå har forskere kommet opp med en tatovering som enkelt lar seg fjerne.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Hvor mange har ikke stått utenfor tatoveringssjappa og veid frem og tilbake. Det er kult med tattis nå, men hva når jeg får barn, blir gravid, gifter meg, blir gammel og skrukkete? Løsningen kommer fra et forskerteam ved Brown University i Amerika.

Enkel fjerning

Dagens tatoveringer kan fjernes, men det tar mellom seks og syv dyre laserbehandlinger for å få det til. Det var dette det ivrige forskerteamet ville til livs da de utviklet den nye typen fjernbar tattis.

Tatoveringen, som enkelt lar seg fjerne med èn kjapp laserbehandling, kommer nok til å gjøre terskelen for å tatovere seg mye lavere i fremtiden.

Lærer av kakemiks

For å utvikle det spesielle blekket har forskerne brukt såkalte mikrokapsler, kapsler som er i stand til å beskytte molekyler for så å frigjøre de på et ønsket tidspunkt.

Teknikken er den samme som brukes til å utvikle produkter som kakemiks, flekkfjerner og de dunstende parfymeprøvene du finner i glossy jentemagasiner.

Forskerne fra Brown University mikrokapslet perler fylt med et fargestoff. Deretter blandet de perlene med en spesiell væske, slik at de ble til tatoveringsblekk.

Uten giftstoffer

Det nye blekket er fritt for skadelige metaller og giftstoffer, og er derfor tryggere å bruke enn det tradisjonelle tatoveringsblekket.

Ved hjelp av en laserbehandling brytes perlene ned, og kroppen kvitter seg automatisk med fargestoffet.

Vips så er huden tatoveringsfri igjen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning