Finn venninner på nettet

Det er ikke bare romantikk på datingnettstedene.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
Sosiolog og prosjektleder hos Q500, Ingvild Sommer.
Sosiolog og prosjektleder hos Q500, Ingvild Sommer.

Q500, Blink, Møteplassen, Match og Spraydate. Navnene sier noe om sjekkemarkedet på nettet. Det florerer med møtesteder og det blir mer og mer populært å bruke nettet for å treffe noen fra det motsatte kjønn.

Det mange ikke tenker over, er at disse plattformene også er en god måte å møte venninner på. Har du flyttet til en ny by? Eller har bestevenninna di blitt altfor tøffel med kjæresten? Da er det ikke noe i veien for å bruke en datingtjeneste for å finne venninner.

På jakt etter kjærligheten
- Jeg har inntrykk av at de fleste som bruker Q500 er på jakt etter kjærligheten. Men det jeg ser er at mange i tillegg til å søke etter kjæreste også leter etter venninner, sier Ingvild Sommer, sosiolog og prosjektleder i nettstedet Q500.

Av kontaktnettstedene er Q500 kanskje spesielt godt egnet til å finne venninner - ettersom man der kan ta en personlighetstest og se om man har de samme verdiene og interessene som den man finner tonen med.

Møtt venninner
Liv (22) har profil på Q500 og har også hatt profil på andre nettsteder. Hun er overrasket over at hun ved flere anledninger har funnet seg gode venninner også.

- Det er fullt mulig å finne seg venninner. En må riktignok være litt oppmerksom på at det kan være falske folk på nettet. Særlig om man er med i et lite samfunn, slik som en chat der alle kjenner alle, sier hun til DetNye.no.

Hun har ved flere anledninger blitt så godt kjent med sine nye venninner at hun har hatt kontakt med dem hver dag.

- En blir fort kjent med folk her inne, for det er så greit å kunne være anonym om en har lyst til det. En blir ikke så fort sjenert når man kan gjemme seg bak en skjem, sier Liv, som til vanlig er ganske så sjenert.

PS! Kunne du tenkt deg en ny venninne? Meld deg gratis inn i Q500 her, og se om du finner noen som passer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning