Finn din personlige duft

Parfymeriene bugner av ulike dufter, og når man trår over dørterskelen er det nesten umulig å skille dem fra hverandre. Men hver får seg kan de alle være med på å fremheve trekk ved deg.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Å lete seg frem til den rette parfymen er ikke nødvendigvis noen enkel oppgave. Duftene lukter så forskjellig fra person til person at det ganske enkelt er umulig å si noe om hvilken duft som passer nettopp deg.

Lukt deg frem

Det er du ganske enkelt nødt til å lukte deg frem til, men det kan jo være en idé å ta med deg venninnen din, moren din eller kjæresten når du skal velge ny godlukt.

Når det gjelder kjæresten må du forresten selv vurdere om han er til å stole på, på dette området, for det er slettes ikke alle gutter som er gode rådgivere verken når det gjelder klær eller parfyme.
Bestemorduft

Men selv om det ikke er mulig å si noe om hvilken duft som lukter godt på deg, er det mulig å si noe om hvilke dufttyper som finnes i parfymejungelen.

Og innen de ulike kategoriene, finnes det naturligvis en drøss med parfymer å velge mellom, så du finner ganske sikkert en parfyme som får deg til å lukte slik du ønsker.

Det er heldigvis ikke sånn at du er nødt til å lukte som bestemor selv om venninnas parfyme ikke passer deg.
Sporty eller feminin?

Først har du den friske parfymen, som vel gjerne er den duftkategorien de fleste prøver seg på når de skal kjøpe sin første parfyme. Disse parfymene lukter ofte litt ungdommelig, men er på ingen måte forbeholdt fjortisene.

Godlukt fra denne kategorien passer gjerne godt til hverdags og har ofte preg av frukt og blomster. Med en frisk parfyme gir du inntrykk av at du er sporty.

Den feminine parfymen har gjerne duft hentet fra blomstenes verden. Duftene blir gjerne sett på som romantiske, og du oppfattes som kvinnelig og søt med en feminin duft på halsen.
Krydret dame

Ønsker du derimot å fremstå som litt eksotisk og spennende, bør du kanskje lete i hyllen med de mer krydrede parfymene.

Duftene har gjerne likhetstrekk med lukten i krydderhylla, men er selvsagt satt sammen på en mer spennende måte. Duftene er ofte litt tyngre og passer kanskje for mange best om kvelden.

Så er det den sensuelle duften. Noen av disse duftene minner om lær, sitrus eller trær og beskrives ofte som litt spesielle, men så skal de jo liksom pirre sensualiteten litt ekstra også.

Så da er det bare å legge i vei til parfymeriet, og selv om det fortsatt er mye å velge i, er du i alle fall kommet et stykke på vei dersom du på forhånd har bestemt deg for hvordan du ønsker at omverdenen skal oppfatte deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning