Festaften med Moods

Moods of Norway viste gamle takter, blandet med nye og hippe, da de i går kveld avsluttet moteuka.

Publisert Oppdatert
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

I går kveld var siste dagen med visninger under Oslo Fashion Week. Og den verdige avslutningen var det Moods of Norway, med designerne Peder Børresen og Simen Staalnacke, som sto for.

Rolige gutter

Det var duket til høy partyfaktor da DetNye.no entret Royal Christiania i Oslo, tre timer før showet startet. Catwalk skulle rigges, lys og lyd skulle stilles inn, og ikke minst skulle modellene gjøres klare.

Men hvordan forbereder man seg egentlig til en slik visning?

- Det er utrolig mye planlegging før et sånt show, men nå som det er så liten tid igjen er det egentlig ikke så ille. Nå har andre folk kontroll, sier Stryn-gutten Simen Staalnacke.

- Men dette er tross alt vårt største show, så det er klart at vi vil at ting skal være perfekt. Det er mye jobb for 20 minutter. Men siden vi denne gangen har fått så god tid til å rigge, så blir det forhåpentligvis et bedre show, sier Peder Børresen.
Cocktail Hunting

Og et bra show, dét ble det. Visningen var en blanding av tradisjonelle Moods-klær og nyskapninger som boksershortser og solbriller.

Den nye kolleksjonen, med navnet Hunting Cocktails, er det store muligheter for at vi kommer til å se mer av i tiden som kommer - både på vanlige folk og kjendiser.

- Dette var kjempekult. Alt gikk som planlagt, og jeg tror og håper at alle koste seg, sier en fornøyd Staalnacke bare minutter etter siste modellen var gått fra scenen.

- Det var mye nytt og det så ut til å falle i smak. Nå får vi se hvordan det går internasjonalt også, sier han. Norges hotteste designere

Designerne er for tiden Norges desidert hotteste designerne. Og det syntes på gjestelisten -med godt tilsig av kjendiser.

- Hvordan er det å være så i skuddet?

- Nei, vi er vel ikke så innmari skuddet. Men det skjer mye rundt Moods nå, og det er jo hyggelig, sier en beskjeden Staalnacke.

Og at det skjer litt, er ikke en underdrivelse. Forrige uke var Moods på messe i Barcelona. Tirsdag drar de til Paris, og senere samme dag bærer veien over Atlanteren til New York. Der skal de nye boksershortsene lanseres. - Gode på show

Moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen, sier hun er godt fornøyd med det guttene leverte.

- De er jo helt sinnssyke! De leverer et utrolig godt show, og de er gode på å markedsføre seg selv. Det er nok flere norske designere som kunne lært av Moods der, sier Stiansen.

I forhold til tidligere kolleksjoner, synes hun denne gang at de viste større variasjon.

- De leker med gamle norske tradisjoner, samtidig som at de gjør det veldig hipt. At de blant annet også har fått solbriller og boksere er veldig bra, sier Stiansen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning