Farlig sjåfør i høye hæler

Stiletthæler er kanskje lekkert. Men denne type sko kan sette livet ditt i fare dersom du ikke tar dem av når du kjører bil.

Det færreste kvinner er klar over faren med å kjøre bil med stilettsko.
Det færreste kvinner er klar over faren med å kjøre bil med stilettsko. Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

At høye hæler ikke akkurat er sunt for føttene vet de fleste. Men at bilkjøring med høye hæler er direkte farlig, er det ikke mange som tenker over.

Risikokjøring

En amerikansk undersøkelse viser at opp til 80 prosent av kvinner som kjører bil, risikerer livene sine ved å kjøre i "upassende" fottøy. Ikke bare høye hæler, men også flipfloper og bare føtter, kan gjøre bilkjøringen risikofylt, melder avisen Daily Mail.


Mens 66 prosent av kvinnene i undersøkelsen innrømmer at de kjører bil med høye hæler, sier 33 prosent av de ofte kjører bil med flipfloper på føttene. 18 prosent sier de helst ikke har på sko i det hele tatt.

Av disse innrømmer 10 prosent at de har vært med i nestenulykker som et direkte resultat av dårlig fottøy. Straffbart

Senest sist måned var den tidligere modellen Julie Hunter (42) i retten etter å ha drept fitnessinstruktøren Debbie Riches (21) i trafikken. Modellen kjørte bil med ekstremt høye heler da hun mistet kontroll over bilen, og kjørte inn i Debbie som syklet langs veien.

Julie ble dømt til åtte måneders fengsel og inndragelse av førekortet i syv år. Hun sa seg skyldig i farlig bilkjøring. Vet ikke bedre

Selv om det kan være livsfarlig å kjøre bil med feil sko, avslører undersøkelsen at bare 17 prosent av kvinnelige sjåfører har såkalte kjørevennlige sko liggende i bilen. 23 prosent sier at de ikke er villige til å bytte til kjøresko, selv om de er klar over risikoen ved å kjøre med feil sko.

Det kommer også frem av undersøkelsen at mange kvinner ikke er klar over hvilken risiko de utsetter seg for ved å kjøre med høye hæler. Hele 65 prosent av de kvinnelige sjåførene etterlyser bedre informasjon på temaet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning