Et flisete problem

Sliter du med tupper som fliser seg? Her er kjendisfrisør Richard Wards beste tips.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Veien mot langt hår kan bli ekstra lang dersom tuppene hele tiden fliser seg så mye at de må klippes av. Men du kan ta noen grep for å unngå at sparingen går fortere!

Seks år gammelt

Den britiske kjendisfrisøren Richard Ward forteller at jo lenger håret ditt er, jo mer har det gått gjennom.

- Håret vokser litt over en centimeter i måneden, derfor kan hår lenger enn bh-stroppen din være mer enn seks år gammelt. Derfor er det lett å skjønne hvor mye det eldste håret ditt egentlig får gjennomgår, og har fått gjennomgå, av føning, vasking og styling, sier Ward til The Sun.

- Når du først får flisete hår, kan en klipp være den eneste løsningen. Derfor er det enda viktigere å forebygge i forkant, fortsetter han.

Vidunderkur

Også skjønnhetsansvarlig i Det Nye Julie Christine Botnen tror det er viktig å tenke på hvordan man behandler håret.

- Å klippe seg med jevne mellomrom er egentlig det beste. Men det finnes en vidunderkur fra K-Pak som heter Split End Mender. Den skal reparere slitte og delte hårspisser, samt styrke og beskytte håret. Den gir masse fukt og har lett konsistens, sier hun.

Og når det kommer til forbygging, her er Wards aller beste tips:

  • Elektriske produkter skal ikke være varmere enn at du kan holde dem i hånda. Det betyr at du uten problemer skal kunne ta på rettetangen din uten å brenne deg.
  • Du må gjerne bruke hårføner, men for å unngå å skade håret mest mulig skal føneren holdes 15 centimeter unna håret. Gi håret en pause fra styling og føning når det lar seg gjøre!
  • Kjemiske prosesser, som farging, er i utgangspunktet ikke skadelig for håret. Grunnen til at det blir skadelig er den hyppige bruken av kjemikaliene. Så farge håret bare når det er strengt tatt nødvendig.
  • Bruk en kur etter hver fjerde hårvask. Sitt i et varmt rom og ha kuren i håret i 15 minutter før du vasker den ut.
  • Pass på hva du spiser. Produkter som nøtter, bær, brokkoli og fisk gir håret den næring det trenger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning