Erotikk mellom to permer

Disse erotiske bøkene får det til å krible litt ekstra i kroppen.

HEFTIG: Les erotisk litteratur alene eller sammen med kjæresten. Vi lover deg en opphissende stund!
HEFTIG: Les erotisk litteratur alene eller sammen med kjæresten. Vi lover deg en opphissende stund! Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Her er vår guide til de beste erotiske bøkene!

De norske

Agnar Mykles bok Sangen om den røde rubin ble konfiskert og forbudt i 1957. Romanen ble politianmeldt på grunn av dristige seksualskildringer, blant anklagene var at boka skildret "perversiteter" som kvinners orgasme. Forsvareren til Mykle brukte seg selv i rettsalen, han sa at det ikke var perverst fordi han og kona hadde prøvd absolutt alt som sto i boka...

En anke førte saken til Høyesterett, der forlag og forfatter ble frikjent.

Sangen om den røde rubin står som en -eh - påle i moderne norsk litteratur. Unge Aske Burlefots liv og sexliv fortsetter å fascinere stadig nye generasjoner, og boka selger fortsatt veldig bra.

Les også: Scener fra en sexbutikk

Jens Bjørneboes Uten en tråd (1966) ble beslaglagt av politiet bare noen få dager etter at den kom ut, og ble dømt som "utuktig skrift". Boka handler om gymnasjenta Lillian. Hun har problemer med sexlivet og oppsøker "orgasmespesialisten" doktor Pedersen. Etterpå legger hun ut på reise gjennom Europa for å oppleve verden og å nyte livet. Boken er stappfull av erotiske skildringer, og mange kvinner minnes denne boka som sitt første møte med erotisk litteratur.

Anatomi. Monotoni. heter Edy Poppys debutroman, som vant Gyldendals store konkurranse om beste kjærlighetsroman i 2005 . Boka handler om norske Vår og franske Lou, som giftet seg unge og bor i London. De har et såkalt åpent forhold, med elskere og elskerinner.

- Sex er en veldig fascinerende form for kommunikasjon. Jeg ville ikke skrive en seksuell bok, men sex er en viktig del av det å være menneske, derfor må jeg jo skrive om det også, sier forfatterinnen selv.

Klassikerne

Lady Chatterleys Elsker ble den umiddelbart anklaget for pornografi da den kom ut i 1928, på grunn av sitt utilsørte erotiske innhold. Forfatter D.H. Lawrence skrev så dampende hett at romanen ikke ble utgitt i Storbritannia før i 1960.

Boka handler om lady Chatterley og hennes svært lite ladylike forhold til godsets skogvokter, som vekker hennes hittil slumrende lidenskap.

Romanen ble sist filmatisert i 2006, i regi av Pascale Ferran.

De hadde sex i antikken også. Kjærlighetseventyret Ovids Amore kom ut på norsk i 2002, og beskriver kjærlighetsliv, stevnemøter, serenader, sjalusi, elskov og utsvevelser i antikkens Roma.

For han og henne

Anaïs Nins erotiske novellesamlinger og dagbøker er for eksempel klassikere. I Venusdeltaet (1969) og Ut av redet (1979) tar hun leseren med på en rekke erotiske møter. Nin hadde et forhold til den amerikanske forfatteren Henry Miller og hans kone June i bohemtidas Paris på 1930-tallet.

For å få hans side av saken, anbefales Henry Millers Sexus. Liker du den, kan du fortsette med resten av trilogien Plexus og Nexus. Selv om han var noget fantasiløs når det gjaldt å gi bøkene sine titler, ble de selvbiografiske bøkene om den unge forfatteren som forfører enormt populære, og blir fortsatt flittig lest.

De eksotiske

Prøv Shanghai Baby av Hoi Wei, som handler om sex og dop fra Shanghai. Coco blir forelsket i Tian, selv om han er impotent og narkoman. Etter hvert innleder hun også et forhold til Mark, en gift vestlig mann.

Eller du kan lese Mandelen av Nedjima (psevdonym), som handler om en marrokansk kvinne som rømmer fra landsbygd og ekteskap til storby og elsker. Denne har blitt omtalt som den første selvopplevde boka som skildrer en muslimsk kvinnes seksualitet, og skal være en dampende beskrivelse av en kvinnes erotiske liv.

Les også: Vil ikke sjekkes opp på do

De drøye

Catherine Ms seksuelle liv av Catherine Millet vakte oppsikt da den kom ut på norsk for et par år siden, særlig fordi forfatteren ubeskjedent fortalte at det meste var selvbiografisk. Millet forteller usminktet, detaljert og direkte om sitt eget sexliv, noe som omfatter både gruppesex i Boulogneskogen og overklasseorgier i luksusleiligheter i Paris

Når du får en egen fetisj (sadisme) oppkalt etter deg, vet du du er drøy. Hovedverket til Marquis De Sade (sadismens far) er 120 dager i Sodoma. Den ble skrevet i 1785, men kom først ut i 1904, og da til ramaskrik.

Den mest kjente boken er non Justine. Ikke for sarte sjeler, dette her. Misbruk av prostituerte, pervers sex, tvang og maktmisbruk er hovedessensen.

Les også: Stillingene avslører forholdet

De politiske

Michael Houllebeck har markert seg som en av Frankrikes mest provokative samtidsforfattere, og skriver mye om seksualitet.

Erica Jongs antatte selvbiografi Fear of Flying er en feministisk klassiker med masse sex. Unge forlater ektemannen for å reise rundt i Europa med elskeren sin. Det dreier seg om kvinners kamp for å finne seg selv og sitt G-punkt.

Har du noen erotiske bøker å anbefale? Legg inn en kommentar nedenfor og del tipset med Klikk.no-leserne!

Les også: Sexstillinger verden over

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning