Elsker Jan Thomas og muffins

Top Model-Ivanna ler av oppstyret rundt puppe-kommentaren til Jan Thomas. – Jeg er skikkelig stolt av puppene mine, sier hun.

Publisert Oppdatert
Foto: TV3

- Jan Thomas er kjempeskjønn. Han tør å ha sine egne meninger og være seg selv. Jeg tror han ble oppriktig glad i oss, slik som vi ble i ham.

Ivanna forteller at Jan Thomas var den de kunne dele ting med.

- Jeg elsker homofile menn. Det er så kult når de tør å være annerledes.

I butikken ble Ivanna møtt med: "Hei, årets pupp!" Brått visste alle hvem hun var. På Facebook strømmet bekymrede meldinger og støtteerklæringer inn. Ivanna selv satt ikke hjemme og deppet av den grunn. Tvert imot.

- Jeg synes det var helt herlig! Det hele var jo kun en kompliment til meg. Og, ja, jeg er skikkelig stolt av puppene mine, sier Ivanna.

En muffin om dagen

Ivanna har akkurat begynt modellkarrieren, men er bevisst sin egen rolle. 17-åringen er engasjert i debatten om syltynne, anorektiske modeller.

- Faktisk tror jeg at for å lykkes som modell, må du ha en naturlig høy forbrenning. Om du hver dag skal passe på hva du putter i deg, blir du ikke spesielt lykkelig. Dessuten ser det ikke bra ut om du ikke har noe fett på kroppen.

Ivanna sier hun aldri har slanket seg og at hun er tynn fra naturens side.

- Jeg synes ikke at man skal sulte seg, men selvsagt er det viktig å tenke kosthold og spise sunt, understreker hun.

Jentene i Top Model fikk mye pes for dårlig kosthold, men Ivanna mener at man må unne seg litt godt av og til, og poengterer at også sjokolade hører hjemme på næringskjeden.

- Jeg er så glad i bakst, og spiser en muffin hver dag. Karamell er den beste ¿ og sjokolade også, egentlig ¿ og blåbær og jordbær ¿ egentlig liker jeg dem alle sammen, ler Ivanna.

Forelsket

- Jeg tror gutter synes det er litt flaut å innrømme at de liker en modell. Mange tror modeller er jenter som synes de er mye bedre enn andre. Jeg føler meg ikke sånn i det hele tatt.

Men litt blygt innrømmer hun at jo da, hun er forelsket.

- Jeg har så lyst til å kalle ham kjæresten min, men det er ikke offisielt ennå. Det er så mange jenter som er så kritiske, som bare er ute etter å finne feil, men jeg finner ingen ting negativt med ham, sier hun og smiler.

Ivanna heter Petrova til etternavn, og er som de fleste sikkert har gjettet, ikke helt norsk. Faktisk er hun ett hundre prosent russisk! Hun kom til Norge som 10-åring, men er vokst opp med norsk stefar. Noe som er med på å forklare den perfekt flytende bergensdialekten.

Spiller en rolle

At hun endte opp som deltager i modellkonkurransen, kan hun takke moren sin for.

- Jeg fulgte alltid veldig nøye med på den amerikanske utgaven av Top Model, og synes det var kjempegøy, men den norske varianten var ganske dårlig. Jeg satt ofte og irriterte meg over det jentene gjorde, og kommenterte hva jeg ville ha gjort annerledes. Til slutt sa moren min - så gjør noe med det, da. Meld deg på!

Ivanna endte til slutt på 3. plass i konkurransen, og er foreløpig litt usikker på hvor hardt hun skal satse på modellyrket.

- Det er først og fremst å ta bilder og gå catwalk som er gøy. Jeg elsker det. Det er noe med å skulle leve seg inn i en rolle, være en annen. Det er jo derfor jeg går på dramaskole også, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning