Elizabeth Taylor blir 75

Elizabeth Taylor kan mer enn å date menn og henge med Michael Jackson. Hun er et arbeidsjern og har til nå spilt i 62 filmer.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert

I dag fyller skuespillerinnen og stilikonet Elizabeth Taylor 75 år. Vi feirer dagen med et lite tilbakeblikk.

Produktiv lady

Elizabeth Taylor har i løpet av sine 75 år gjort det meste. Hun er rangert på en sjuende plass på listen over de største skuespillerinnene gjennom tidene. Hun har spilt i 62 spillefilmer og skilt seg fra sju ektemenn. Taylors femte ektemann, Richard Burton, rakk hun å skille seg fra to ganger.

Taylor begynte sin filmkarriere som ni-åring, da hun spilte i filmen Lassie Come Home. 60 år senere spilte hun inn These Old Broads.

Hun har vunnet to Oscar, for henholdsvis Butterfield 8 i 1960 og Who's Afraid of Virginia Woolf i 1966. I tillegg har hun vært nominert tre ganger uten å hente hjem en pris. Gal etter diamanter

Etter å ha opparbeidet seg både navn og penger begynte sulten etter dyre gaver å komme. Og godt var det kanskje at hennes ektemenn var velstående, da det beste hun vet er diamanter.

Taylor er kjent for å alltid har rådyre diamanter hengende rundt både halsen og håndleddet. og i 2005 fikk hun endelig sin etterlengtede diamantforretning i LA, House of Taylor Jewlery.

Jubilanten tenker ikke bare på seg selv. Hun har blant annet involvert seg mye i aids-relaterte innsamlinger. Hun hjalp til å starte American Foundation for Aids Research, samt at hun startet sin egen aids-stiftelse, Elizabeth Taylor's Aids Foundation.

I 1999 hadde hun til sammen klart å samle inn rundt 50 millioner dollar til Aids-forskning. Sjekket opp Travolta

Skuespiller John Travolta forteller til nettstedet ContactMusic.com om hans første møte med jubilanten:

- Jeg husker en episode hvor jeg, på en prisutdeling, ble sittende mellom Paul Newman og Elizabeth Taylor. Jeg tok mot til meg og fortalte at jeg hadde drømt om henne, og antydet at hun var naken i drømmen min. Og så sa hun: Vel, jeg har ingen klær under denne kjolen akkurat nå, sier Travolta.

Han legger ikke skjul på at han syntes flørtingen var noe sjokkerende, kanskje først og fremst med tanke på at han selv bare var 21 år, mens Taylor var 43 år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning