Duftende klær

Et italiensk firma har spesialisert seg på å lage klær som dufter av fersk frukt. Velbekomme!

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Er du lei av deodorant og parfymesprut? For late sjeler kan kanskje denne oppfinnelsen være løsningen.

Ull og olabukse

Det italienske firmaet Supercolor jobber til vanlig med farging av tekstiler. Men etter å ha fått smaken på å lage duftende klær og stoffer, utvider de virksomheten. De har lansert blant annet jordbærduftende ullskjerf, og planlegger nå å ta steget videre.

- Vi startet med ullskjerf, men vi har oppnådd gode resultater med blant annet olabukser også, uttaler oppfinneren Riccardo Ciapini ifølge Lifeinitaly.com.

Unik teknikk

Ved å ta i bruk to ulike teknikker, har firmaet kommet opp med klær som lukter i en lang periode, samt klær som kun lukter når brukeren vil det.

- En teknikk gir plagget en langvarig duft, og den andre tar i bruk mikrokapsler, og gir eieren muligheten til å frigjøre duften ved å gni på stoffet, forklarer Riccardo.

Ambisjoner

Daglig leder ved Supercolor, Roberta Ciapini, tror ikke det er umulig at de i fremtiden lager både undertøy og uteplagg som lukter av frukt.

Hun røper at flere store, internasjonale selskaper har meldt sin interesse allerede. Så hvem vet når vi i Norge kan kle oss i jordbærlukt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning