Dronningen av glamour

81 år gamle dronning Elizabeth er i følge motebibelen Vogue en av verdens mest glamorøse kvinner.

Publisert Oppdatert
Dronning Elizabeth er kanskje ikke først og fremst kjent som stilikon, men fortjener likevel en plass på listen over verdens mest glamorøse kvinner, mener Vogue. (Foto: WireImage/All Over)
Dronning Elizabeth er kanskje ikke først og fremst kjent som stilikon, men fortjener likevel en plass på listen over verdens mest glamorøse kvinner, mener Vogue. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over

Magasinet har i desembernummeret sitt satt opp en liste over hvilke 50 kvinner som akkurat nå er verdens mest glamorøse.

Stjerner som Claudia Schiffer, Sophie Dahl, Kate Moss og Naomi Campbell er kvinner vi vanligvis forbinder med rød løper, blitzlys og flotte antrekk - og er dermed selvskrevne på lista.

Stilig med skaut

Men alder er tydeligvis ingen hindring for å nå opp i kampen om å være glamorøs. Magasinet har nemlig også funnet plass til dronning Elizabeth på listen.

- Hun er like glamorøs med klumpete sko og skaut på hjemmebane som hun er når hun bærer kronjuvelene, skriver bladet.

Magasinet mener det å være glamorøs ikke handler om hva du har på deg, men hvordan du har det på deg.

- Man kan ikke kjøpe seg glamour, og man kan ikke jukse seg til det. Men i motsetning til skjønnhet, er det ikke noe du er født med - selv om noen har lettere for å fremstå som glamorøs enn andre, heter det i Vogue.

Modeller og Bond-piker

En annen gråhåret kvinne, skuespillerinnen Helen Mirren, er også blant de 50 kvinnene Vogue har plukket ut.

Hun blir beskrevet i bladet som en kvinne som skinner som en lyspære, at hun er sexy og talentfull - og kler seg perfekt.

Blant kvinnene som med mer selvfølgelighet opptrer på en liste over verdens mest glamorøse kvinner, finner vi designeren Stella McCartney, Bond-piken Rosamund Pike, forfatter Zadie Smith og modellen Daisy Lowe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning