Den beste strandsminken

De færreste legger tung make-up før man drar på stranda. Men med noen få triks ser du fresh ut hele dagen!

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Det er nok mange som vil si at du ikke behøver å ta på deg sminke før du drar på stranda. Men som du vet er det lettere sagt enn gjort. Det er nemlig ikke like enkelt for alle å gå ut døren uten sminke.

I den forbindelse anbefaler makeup-artist og skjønnhetsjournalist Cecilie Hauge Eggen i Det Nye den vannfaste maskaraen.

- Da slipper man å være redd for hvordan man ser ut dersom man får vann i ansiktet. Vannfast maskara finnes i alle merker, så her er det bare å velge og vrake, sier hun.

Ellers anbefaler hun så lite makeup som mulig.

Mineralsminker

Men føler man seg som en grå mus uten makeup, kan man hjelpe til litt med de rette produktene. Først og fremst er det lipgloss med solfaktor og mineralsminke som gjelder.

- Hvis du må ha noe i ansiktet, ville jeg anbefalt en del mineralsminke, blant annet Jane Iredale. Den sitter godt selv om man svetter og blir litt våt. Så litt concealer eller foundation akkurat der det trengs går faktisk selv om man er på stranda. De fleste merkene har også solfaktor i seg, noe som er betryggende på stranda, sier hun.
Vannavstøtende

Flere merker fører vannfast kajal, blant annet Dior, Lancôme og Chanel. Den er perfekt til innramming av øynene.

Kremrouge og mineralrouge er også mer vannavstøtende enn vanlig pudderrouge.

- Et godt tips er å eksfoliere huden godt. Det gir et jevnt og fint underlag, fjerner døde hudceller og sørger for varig og jevn farge. Og bruk solfaktor HØY, sier Cecilie.

Skal du på stranda lønner det seg ofte også å ha en sveis som holder gjennom sand og vann. Prøv for eksempel fletter, som du kan lære å lage på Det Nyes Jåle-TV.

I tillegg er det kanskje greit å unngå å ha produkter liggende i strandbagen. De fleste produktene tåler ikke solsteken, og du risikerer å ødelegge produkter for mangfoldige kroner. Så la det meste ligge hjemme, mens du husker å pakke solkremen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning