De beste jeans-tipsene

Her er det viktigste du må huske på når du skal ut og kjøpe nye jeans.

Publisert Oppdatert
Slitte jeans med bootcut fra Josefssons, kr 299.
Slitte jeans med bootcut fra Josefssons, kr 299. Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio
Baggy jeans fra Object, kr 499.
Baggy jeans fra Object, kr 499. Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio
Mørke jeans fra Replay, kr 2599.
Mørke jeans fra Replay, kr 2599. Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio
Jeans i mørk denim fra Which, kr 899.
Jeans i mørk denim fra Which, kr 899. Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio

Det er ikke alltid en enkel sak å kjøpe de rette olabuksene. Aller vanskeligst kan det være å finne noen som gjør det beste ut av den rumpa du har - enten den er flat, stor, smal eller spretten.

Moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen, har i siste nummer av Det Nye listet opp de viktigste jeanstipsene.

Pass på baklommene!

En av de viktigste tingene du må huske på når du skal kjøpe jeans, er å være oppmerksom på hvordan lommene er plassert. Dette har mye å si for hvordan jeansen sitter på rompa.

- Mye detaljer på baklommene trekker fokus dit - så det kan være lurt å tenke på om man vil ha oppmerksomheten dit eller ikke. Klaffer og knapper på lommene viker forstørrende, mens små baklommer gjør at rumpa ser mindre ut, forteller Vibeke.

Er du ute etter en bukse som gjør rumpa di mindre, er det tryggeste å gå for enkle lommer som ikke er altfor store. Kjøp rett størrelse

Hvis du vil ha en trang olabukse, bør du kjøpe en bukse som er litt i minste laget når du prøver den. Denim utvider seg ved bruk, så på litt sikt vil den sitte som et skudd.

- De pinetrange rock-chick-buksene er veldig in fortsatt. men i tillegg er det en del baggy bukser med tynnere stoff og ledigere passform, sier Vibeke. Bruk god tid når du kjøper jeans!

Det er et mylder av jeans å velge mellom, men utallige varianter av snitt, farger og stofftype.

- Det er viktig å bruke den tiden man trenger, og jobbe til man finner den jeansen som sitter fint på deg. Deponer gjerne på jeansen, så kan du prøve den hjemme i ro og fred, råder Vibeke.

Når du først har funnet drømmebuksa, er det viktig at du også får beholde den en stund. Det er særlig to ting du må huske på for at olabuksa di skal holde seg fin lenge: Vask på vrangen

Hvis du vrenger jeansen før du vasker den, bevarer du fargen lenger. Dette er spesielt viktig for den mørke jeanstypen som du helst ikke vil at skal bli falmet. Strekk og bøy

Denim krymper ofte i vask. Derfor kan det være lurt å strekke jeansen i våt tilstand for å få den tilbake til sin gamle form.

Er du glad i denim, men ikke så glad i å gå i den tradisjonelle olabuksa, har du en finfin sesong i sikte.

Vibeke, som har trålet butikkene etter alt som er å finne av jeans, har merket seg at det i år er mange flere varianter av plaggene i butikkene - både av skjørt, shorts, capri og hotpants.

I siste nummer av Det Nye finner du smakebiter av de kuleste plaggene - klikk her for å få et godt tilbud på abonnement!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning