Catwalk-nekt for magre modeller

Under moteuka i Milano i februar, vil du ikke se en eneste modell på catwalken som er helsefarlig tynn.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Denne uka har nemlig byens ledelse underskrevet en kontrakt med moteindustrien, som forbyr motearrangørene å bruke modeller med kroppsmasseindeks under 18,5 på catwalken.

Det er heller ikke lov for modeller som er under 16 år å vise frem klær i motemetropolen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Viktige rollemodeller

Reglene betyr at en modell som er 173 centimeter høy, ikke kan veie mindre enn 55,4 kilo.

- Avtalen er et resultat av en felles innsats for å formidle til unge hvor viktig det er med positive rollemodeller, sier Milanos ordfører Letizia Moretti.

Det vil også bli arrangert kurs for modellene i hvordan man holder en sunn livsstil.

Motebransjen var tidligere skeptiske til å sette en slik vektgrense for modellene, men har nå innsett viktigheten av å bedre på ryktet sitt. Mario Boselli, som leder det italienske moterådet og dermed er representant for store motehus som Armani, Versace og Prada, sa i september at bare en av hundre modeller var så tynne at det er helsefarlig.

Spanjoler i bresjen

Milano følger nå etter Spania, som i september satte en vektgrense for modeller som skulle vise frem klær under moteuka i Madrid.

Brasil har også satt fokus på det farlige slankepresset i bransjen. Denne måneden ble det lansert en brasiliansk kampanje for å fjerne de aller yngste og tynneste fra motevisningene. Kampanjen kommer som en reaksjon på at en brasiliansk modell døde etter komplikasjoner av den livsfarlige slankesykdommen anoreksi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen