Catwalk-nekt for magre modeller

Under moteuka i Milano i februar, vil du ikke se en eneste modell på catwalken som er helsefarlig tynn.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Denne uka har nemlig byens ledelse underskrevet en kontrakt med moteindustrien, som forbyr motearrangørene å bruke modeller med kroppsmasseindeks under 18,5 på catwalken.

Det er heller ikke lov for modeller som er under 16 år å vise frem klær i motemetropolen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Viktige rollemodeller

Reglene betyr at en modell som er 173 centimeter høy, ikke kan veie mindre enn 55,4 kilo.

- Avtalen er et resultat av en felles innsats for å formidle til unge hvor viktig det er med positive rollemodeller, sier Milanos ordfører Letizia Moretti.

Det vil også bli arrangert kurs for modellene i hvordan man holder en sunn livsstil.

Motebransjen var tidligere skeptiske til å sette en slik vektgrense for modellene, men har nå innsett viktigheten av å bedre på ryktet sitt. Mario Boselli, som leder det italienske moterådet og dermed er representant for store motehus som Armani, Versace og Prada, sa i september at bare en av hundre modeller var så tynne at det er helsefarlig.

Spanjoler i bresjen

Milano følger nå etter Spania, som i september satte en vektgrense for modeller som skulle vise frem klær under moteuka i Madrid.

Brasil har også satt fokus på det farlige slankepresset i bransjen. Denne måneden ble det lansert en brasiliansk kampanje for å fjerne de aller yngste og tynneste fra motevisningene. Kampanjen kommer som en reaksjon på at en brasiliansk modell døde etter komplikasjoner av den livsfarlige slankesykdommen anoreksi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning