Bryr seg ikke om kroppsform

Mer enn 90 prosent av gutta som leter etter kjæreste på nett går for de normale jentene.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

På nettstedet Q500 kan sjekkerne krysse av for hva slags kroppsform de ønsker at sin fremtidige partner skal ha. Tallene viser helt klart at gutta ikke er ute etter de tynneste damene når de skal finne kjæreste: Kun 7,4 prosent av menn mellom 18 og 30 år har krysset av for at de utelukkende ønsker seg en mager eller slank partner.

Nærmere 40 prosent av dem mener at kroppsformen ikke har noen som helst betydning.

Blir kjent før man møtes
- Jeg er positivt overrasket! Jeg synes det er fint å se at utseendet viser seg å bety så lite for denne aldersgruppen til tross for det store fokuset på kropp og vekt i samfunnet ellers. En mulig forklaring er at alle andre kan se hva den enkelte svarer på dette spørsmålet og at det kan føre til at folk modererer seg litt, tror sosiolog og prosjektleder Ingvild Sommer hos Q500.

Hun tror de fleste vil oppleve at kropp og vekt betyr lite dersom de blir forelsket i en lubben eller overvektig person, men tror likevel ikke at nettsjekkerne er mindre opptatt av utseendet enn andre.

- Når det kommer til stykket er jo meningen å møtes ansikt-til-ansikt uansett. Men når du sjekker på nett får du anledning til å bli kjent med personen før du får anledning til å vurdere utseendet. Det tror jeg mange opplever som positivt, sier Sommer.

Det mellom øra er viktigst
Tommy André Nyborg (28), som leter etter kjæreste på Q500 med nicket Spenna, er av dem som mener at det finnes viktigere ting enn kroppsform:

- Jeg ser først og fremst etter profilens innhold, og hvordan hun beskriver seg selv. Jeg setter mye mer pris på hva som finnes mellom øra enn om vedkommende har en tykk eller tynn kropp, sier Tommy.

Han har i stedet funnet sin egen formel på hva som kjennetegner en kvalitetsdame på nett:

- En dame som svarer reflektert, seriøst og hyggelig tilbake er drømmen - men dessverre skjer det altfor sjeldent. Humor er også viktig, mener Tommy.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning