Brukte hårgelé som 5-åring

Sondre Lerche skylder på Morten Harket for sitt første møte med hårgeléen.

Foto: EMI
Publisert Oppdatert

Alltid like stilsikre Sondre Lerche er igjen i vinden. I går var verdenspremieren på hans nye video, og i januar kommer det fjerde albumet hans.

Nå er han en liten snartur i Norge, før det bærer tilbake til den amerikanske artisthovedstaden New York.

- Det er fantastisk kult å få et publikum også i USA. Det er jo tross alt de fleste pop-artisters drøm, sier han.

Stylist-nekt

I løpet av de seks-sju årene Sondre har vært en offentlig person har han blitt mer og mer bekvem med seg selv. Og om han er på turne eller hjemme i Bergen, er det hans egen stil og hans egne klær han liker best å gå med.

- Jeg har aldri hatt egen stylist, og kommer nok aldri til å ha det heller. Når man driver sånn som jeg gjør vil jeg heller prioritere penger på en ekstra musiker, enn en hel masse penger på egen stylist, sier 24-åringen.

Sondre syntes det ville vært svært så unaturlig om han skulle bli stylet til en han ikke er, når han egentlig bare vil vise frem seg selv.

- Men er det helt tilfeldig det du har på deg?

- Nei, jeg vil ikke si det. Jeg vet hva jeg liker og hva jeg ikke liker. Så det jeg tar på meg er ting jeg har kjøpt selv, og som jeg derfor liker. Det er ganske morsomt når folk sier at det er helt tilfeldig. Jeg leste i et intervju med Idol-David som sa at alt han tok på seg var helt tilfeldig. Men det er vel kanskje ikke så mange gutter som tilfeldigvis har en kajal liggende på badet. Så da er det vel ikke helt tilfeldig, ler Sondre. Ujålete, men bestemt

Så selv om Sondre ikke er så jålete, viser det seg altså at han vet hva han vil når det gjelder klær. Men tiden på badet, den er det skuespillerkona Mona Fastvold Lerche som må ta seg av.

- Jeg er kanskje litt gammeldags av meg, men jeg mener nå at jenter skal være mer jålete enn oss gutter. Blir gutter for jålete ser det fort litt corny ut, sier han.

- Men hvordan er det å stå på scenen, er det ikke viktig å se bra ut da?

- Jo, egentlig så er det lov til å være jålete når man står på scenen. Føler man at man ser tøff ut på scenen, tør man gjerne å slå seg litt mer løs, sier 24-åringen.

Selv innrømmer han at han begynte å bruke gelé som fem-åring, og da er det kanskje ikke noe rart at han har blitt mindre jålete med tiden.

- Ja, jeg la jo listen veldig høyt. Men jeg må få lov til å skylde på Morten Harket. Han var mitt store idol da jeg var så liten og når han brukte gelé, da skulle jeg også bruke gelé. Jeg kunne jo tross alt ikke vite at vi hadde ulik hårtype, og at han derfor ble seende ut ganske mye tøffere enn meg, ler Sondre. Nervepirrende

Videoen til låta "Say it All" hadde premiere på VG Lista Topp 20 i går kveld. Før den ble sluppet ut på markedet var Sondre svært nysgjerrig på hva folk ville si.

- Det er mange som lager slike seriøse videoer, hvor det liksom skal se ut som om artisten sitter og skriver låten der og da. Det er ikke jeg så veldig fan av. Jeg tenker på den måten, at siden jeg tar musikken min dønn seriøst, så kan jeg gjerne lage en litt morsom og useriøs video, sier han.

Det er en småkjent mann fra YouTube som spiller hovedrollen i musikkvideoen.

- Han er veldig morsom og karismatisk. Noen kjenner han kanskje igjen fra YouTube, smiler Sondre.

Selv håper han at en morsom video kan være med på å få folk til å sette fokus på musikken, fremfor han som person.

- Mange videoer fokuserer bare på artisten. Akkurat nå hadde jeg lyst å prøve noe annet, sier han.

Så er det bare for Sondre å vente på kritikkene. For som regel så uttaler musikk-kritikerne seg i fleng. Og når de snakker, snakker de høyt og bestemt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning