Bruker tre år av livet på shopping

I løpet av livet vil en kvinne bruke 25.184 timer og 53 minutter på shopping.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Antallet handletimer avsløres i en britisk spørreundersøkelse blant 3000 kvinner, utført av bankselskapet GE Money.

Undersøkelsen viser at kvinner er ute i butikker gjennomsnittlig 301 ganger i året, og bruker til sammen 399 timer og 46 minutter årlig på å dra kortet, skriver Daily Mail.

Bruker mye tid på mat

Turer på super'n står for en stor andel av shoppingtimene for kvinner. Ettersom kvinner ofte er innkjøpsansvarlige i familien, blir det naturlig nok dem som bruker mest tid blant dagligvarehyllene. Den britiske undersøkelsen viser at kvinner drar på matbutikken 84 ganger i løpet av et år, og bruker totalt 94 timer og 55 minutter der.

Men jenter bruker også veldig mye tid på å finne varer som skal få dem til å se bra ut. I løpet av et år er kvinner ute for å handle klær, sko, tilbehør og sminke 90 ganger.

Bruker mest tid på klær

Mest tid bruker jenter på å finne klær. I løpet av et år bruker de 100 timer og 48 minutter på å se etter siste nytt eller gode kjøp i klesbutikkene. Skokjøp tar i løpet av et år 40 timer og 30 minutter, mens de bruker 29 timer og 31 minutter på å se etter tilbehør som skjerf, vesker, smykker og hårpynt. I tillegg bruker jenter 36 timer og 17 minutter på å kjøpe toalettartikler som kremer og dusjsåpe.

19 ganger i løpet av et år er kvinner i butikkene for å kjøpe gaver til venner og familie. Totalt bruker de 36 timer og 17 minutter på dette.

I tillegg til all handlingen kommer vindusshopping. Den britiske undersøkelsen viser at kvinner i løpet av et år bruker nesten 49 timer på å kikke i butikker uten å kjøpe noe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning