Bruker mye tid på småprat

Kvinner snakker tre ganger så mye som menn, viser ny undersøkelse.

Publisert Oppdatert

Kvinner og menn er uenige i mye, og det er ofte vi diskuterer hvem som er best og verst i forskjellige ting.

Nå er det en ting til vi kan legge på hylla for fremtidige diskusjoner, for hvem som snakker mest er endelig avgjort. En ny bok slår nemlig fast at kvinner snakker hele tre ganger så mye som menn.

I gjennomsnitt sier kvinner opp mot 20 000 ord hver eneste dag. Dette er 13 000 flere ord enn det gjennomsnittsgutten bruker, skriver psykolog Luan Briezndine, forfatter av boken In The Female Mind.

Liker stemmen vår

Boken er basert på egne resultater fra hennes klinikk i California, i tillegg til at hun har tatt med resultater fra mer enn 1000 vitenskapelig undersøkelser.

Ifølge Briezndine snakker vi også kjappere, bruker mer tid på småprat og liker å høre vår egen stemme.

Forfatteren har forsket på kvinner og kvinners sinn og intellekt. Og selv om hun er selvutnevnt feminist er hun ikke flau over å si noe av det hun har kommet frem til. Hun mener nemlig at kvinner får samme buzzen når de snakker, som det narkomane gjør når de bruker heroin.

Tenker sex hele tiden

Det menn mangler når det kommer til prating, tar de igjen for når det gjelder å tenke på sex. Briezndine sier at den delen av hjernen som brukes til sex-tanker, er dobbelt så stor hos menn som hos kvinner.

Undersøkelser fra University of California viser at menn tenker på sex hvert 52. sekund, mens hos kvinner er det noe som blir tenkt på kanskje en gang om dagen.

- Det er ingenting som heter unisex-hjerne. Jenter blir født med jente-hjerne og gutter med gutte-hjerne. Hjernen og intellektet er forskjellige fra fødsel av, sier hun til Daily Mail.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning