Børst deg til skinnende hår

En god børste er avgjørende hvis du er ute etter skinnende lokker.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

All verdens dyre og eksklusive produkter er effektløse hvis du steller dårlig med håret. Kjøp en børste med naturhår og ta med deg disse tipsene fra Women Today Magazine neste gang du stiller deg foran speilet for å gre deg:

- Børst aldri håret mens det er vått: Vått hår strekkes mye lettere enn tørt hår, og da kan børstingen gjøre mer skade enn nytte. De fleste eksperter anbefaler at du venter minst åtte timer med å børste håret etter sjamponering slik at de naturlige oljene har muligheten til å godgjøre seg.

- Børst med lange tak: La børsten starte helt inne ved hodebunnen og ikke slipp taket før du er forbi hårtuppene. Gjør du det hjelper du håret med å spre de naturlige oljene i hele hårstrået. Dette er ekstra viktig for deg som har langt hår!

- Gre ut floker først: Dersom du bruker mye stylingprodukter, har du kanskje erfart at det er enklere å gre ut flokene med en kam før du bruker børsten. Børsting hjelper deg så med å fjerne støv, rusk og gammel hårspray som får håret til å se kjedelig og livløst ut.

Disse tipsene er først og fremst til deg med glatt hår. Krølltopper vil trolig erfare at børsting ikke er den beste løsningen da man gjerne ender opp med brusete hår etter en omgang med hårbørsten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning