Bli vellykket juksebrun

Sola er ikke i nærheten av å gjøre deg lekkert sommerbrun ennå. Gi naturen en hjelpende hånd med selvbruningskrem - men unngå fallgruvene!

Publisert Oppdatert
Ups! Er du ikke forsiktig når du bruker selvbruningskrem, kan du ende opp oransje slik som Christina Aguilera. (Foto: WireImage/All Over)
Ups! Er du ikke forsiktig når du bruker selvbruningskrem, kan du ende opp oransje slik som Christina Aguilera. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over

Spray-tan og selvbruningskremer har kommet en lang vei siden det var noe mørkebrunt kliss som gjorde deg flekkete oransje, mer lik bakgårdskatte enn beach-babe. Den nye generasjonen selvbruning kan gi et godt og naturlig resultat, enten du går i salong eller gjør det hjemme.

Men vær så snill: ikke overdriv. Velg en farge som passer deg! Alle husker vel horror-fargen Christina Aguilera eller Jessica Simpson endte opp med - det er bare et ord for den fargen: Oransje! Og da er det egentlig like greit å være kritthvit...

Velg riktig produkt

De fleste selvbruningskremer inneholder det kjemiske stoffet dihydroxyacetone (DHA). Det reagerer med proteiner i huden slik at det dannes et brunlig pigment. Fargestoffet fester seg relatitivt overfladisk i huden og forsvinner vanligvis i løpet av noen dager. Det vil si at man må gjøre hele operasjonen ganske ofte hvis man vil at resultatet skal holde seg.

- De nye bodylotionene som har kommet på markedet er en mild variant av selvbruningskremene med mye fukt, som brukes daglig og gradvis bygger opp farge. Siden resultatet ikke er så ekstremt, er det lettere å unngå skjolder, men det tar altså litt tid før fargen faktisk kommer. Mange sverger til en lett bodylotion under farge-bodylotionen, særlig hvis du har tørr hud.

- Selvbruningskrem. Gir et mye sterkere resultat, fint hvis du vil bli raskt brun, ikke fullt så fint dersom det blir skjolder. Selvbruningsservietter er også praktiske, de gjør det lett å smøre på fargen, og funker også fint som touch-ups dersom du har oversett noen kvadratcentimeter.

- Airbrush. Spray fordeler seg lettere, og mange har gode erfaringer med airbrushing hjemme. Men pass på å spraye nok, det holder ikke med et lite blaff produkt. Spray på den avstanden som står oppgitt, og spray jevnt og mye, det gjør det lettere å få en jevn og naturlig farge. Slik går du frem

Først må huden eksfolieres, ikke flåes, men mildt peeles. Smør deg deretter inn med en lett bodylotion, vær særlig nøye med tørre områder som knær og albuer, og la kremen trekke godt inn. Nå er huden optimal for selvbruningsproduktene.

Ha et par milde, uparfymerte våtservietter tilgjengelig, så kan du enkelt tørke vekk sølet.

Begynn nederst, og jobb deg oppover. Bruk rikelig med produkt. Pass på å rengjøre områdene som lett får flekker, som mellom tærne og under neglene, med våtserviettene. Selvbruning i ansiktet

Rens og fukt. Påfør selvbruningskremen, bruk ca en teskje av produktet. Jobb godt inn og ikke glem under haken og ørene. Ta så en teskje av din vanlige fuktighetskrem, og jobb produktet inn over selvbruningskremen. Pass på at du blender alt godt inn - og nyt synet av ditt sommerbrune, uskjoldete jeg.

Når du er ferdig, vent med å kle på deg i anbefalt tid, og gjerne litt lenger (vi snakker av bitter erfaring...)

Og selv om det kjennes som om kremen har trukket inn, er det ikke nødvendigvis så lurt å ta på de mest delikate hvite klærne dine med én gang, gå i mørke klær for sikkerhets skyld. Fargen vil utvikle seg i løpet av de neste timene, så er det bare å håpe at du har valgt riktig farge og vært nøye med påføringen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning