Best hvitvin på papp

Det er sommer og høysesong for hvitvin. Art of Taste har testet hvitviner på papp, og gir deg de beste kjøpene.

Foto: Gjertrud Hustad
Publisert Oppdatert

Art of Taste har testet samtlige hvitviner på papp som du finner i Vinmonopolets fullsortiment (den tykkeste av de røde listene).

Av de 28 pappvinene var det spesielt én som utmerket seg denne gangen, og den er fra Argentina. En glimrende hvitvin til både fisk og skalldyr, noe som jo er utmerket i disse dager. Du kan også drikke denne vinen til både ost og som en forfriskende terrassevin på svale sommerkvelder.

Testvinneren er Astica Chardonnay, vnr 43236, kr 289, 83 poeng.

Vinen kommer fra Mendoza i Argentina. Den er klar, gulgrønn på farve, og har en ren, tropisk duft med hint av melon og noe eik. Smak av tropiske frukter, frisk og rik. God fylde og god lengde, er dommen fra testpanelet.

Erfaringsrikt testpanel

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han har sitt daglige virke som vinansvarlig på Bagatelle.

Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som vinansvarlig på Bølgen & Moi Briskeby.

Poengsystem

Vinene er gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best.

Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen. Smakingen foregikk blindt, det vil si at ingen i testpanelet visste hva de smakte på før etter at testen var gjennomført.

Kriteriene var farge, duft og smak, samt en totalvurdering av hvert produkt.

Les hele testlista hos Art of Taste!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning