Berømte gullgravere

De var helt vanlige mennesker - til de giftet seg styrtrike.

Foto: WireImage / All Over
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage / All Over
Foto: WireImage / All Over
Foto: WireImage / All Over

Det kommer ikke som noen overraskelse at Hollywood er selve hovedstaden for gullgravere på leting etter en feitere bankkonto. Den amerikanske drømmen lever i beste velgående - og gjør at amerikanske innbyggere aldri gir slipp på håpet om et liv i sus og dus.

Selve kroneksempelet er kanskje Leonardo DiCaprio i rollen som fattige Jack Dawson i Titanic. Men alle vet at det var ekte kjærlighet, og ikke rikdom, som ledet han til overklasseskjønnheten Rose DeWitt Bukater, spilt av Kate Winslet.

Så romantisk er det ikke alltid utenfor kinosalen.

Historisk gullgraving

Vi kan mene hva vi vil om de som har giftet seg til millioner - men mange har faktisk endt opp med en betraktelig hyggeligere bankkonto. Både menn og kvinner vet å sjarmere seg til penger.

Elvis Presley var allerede en kommende superstjerne da han innledet et forhold til en av sine fans, Priscilla Beaulieu. De giftet seg i 1962, men etter et turbulent ekteskap ble paret skilt i 1972. Priscilla Beaulieu Presley har siden den gang levd fett på sitt legendariske etternavn og mislykkede ekteskap.

Monica Lewinsky hadde kanskje håpet på mye mer enn oralsex på kontoret. Hvem vet hva som lå bak hennes seksuelle omgang med den amerikanske presidenten Bill Clinton i 1995 - og hvem vet hvilke bonuser den kjente fristerinnen fikk inn på lønnskontoen i månedene affæren pågikk. Etter at forholdet ble verdenskjent ble Monica berømt både hjemme i USA og ellers i verden.

Heather Mills begynte sin karriere som glamourmodell, og endte opp som kona til Paul McCartney. Da hun traff Paul var det bare noen dager til bryllupet med ekskjæresten Chris Terrill. Hun brøyt bryllupsplanene og giftet seg i stedet med Paul i juni 2002. Fire år senere begynte en av historiens mest omtalte skilsmisser, hvor Heather angivelig skal ha presset Paul for rundt 380 millioner kroner.

Danseren Kevin Federline slo opp med sin gravide kjæreste for å bli sammen med Britney Spears. Han ble far til to av hennes barn, og skal ifølge nettstedet Herogna.no ha svidd av 330 millioner de to årene han var sammen sangeren. Etter skilsmissen derimot slet han økonomisk. Han prøvde til og med å returnere verdifulle klær han tidligere hadde fått i gave av Britney.

Ingen glemmer den gang nå avdøde Anna Nicole Smith giftet seg med den 62 år eldre oljemilliardæren J. Howard Marshall. Året var 1994 - og kjærligheten var så garantert ikke ekte. Men kanskje var den gamle mannen villig til å betale en høy pris for å få besøk av blondinen på soverommet. Kampen om mannens formue pågikk i retten fra Marshall døde i 1994 og helt til Anna Nicole Smith selv døde nå i 2007.

Ivana Trump var en ganske alminnelig modell, men da hun giftet seg med Donald Trump i 1977 ble hun snart en viktig medspiller i hans forretningspalass. Etter skilsmissen fra Donald i 1991 ryktes det at Ivana beholdt en klekkelig sum med dollar - og mange verdifulle eiendommer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning