Berømt kjole under hammeren

Originalkjolen fra Breakfast at Tiffany’s auksjoneres bort.

Publisert Oppdatert

Kjolen som i 1961 bidro til å gjøre Audrey Hepburn til en verdensstjerne, blir den 5. desember solgt til høystbydende på auksjonshuset Christie's i London.

Den svarte Givenchy-kjolen er forventet å gå for 70 000 pund, rundt 860 000 norske kroner. Utbyttet fra kjolen skal gå til den veldedige organisasjonen City of Joy Aid, som bekjemper fattigdom i India.

I forbindelse med auksjonen ble Tiffany & Co.-butikken i New York åpnet i gammel stil. Vinduene ble gjenskapt som de så ut på 60-tallet, og det ble nok en gang muligheter for en frokost hos Tiffany's.

Frokost og diamanterAudrey Hepburns skikkelse i filmen, Holly Golightly, var en eksentrisk newyorker, med sans for det eksklusive.

Filmens åpningsscene viser Golightly i kjolen, på vei fra en taxi mot luksusbutikken Tiffany & Co. I den ene hånden bærer hun en brun pose med frokost, på den andre hånden ser vi dyre diamanter, skriver Fox News.

Kjent designerGivenchy var kjent for å designe klær for blant andre Jacqueline Kennedy Onassis og prinsesse Grace av Monaco. I tillegg designet han flere av Hepburns filmgarderober, inkludert Sabrina og Funny Face, en film om den franske moteverdenen.

Hepburn spilte i over 20 filmer, før hun ble ambassadør for UNICEF. Skuespillerinnen var varemerket på skjønnhet på 50- og 60-tallet. Hun døde i 1993.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning