- Åpningen var crap

Design-nestoren Baron von Bulldog hadde ikke mye pent å si om gårsdagens åpning av Oslo Fashion Week.

Publisert Oppdatert

I går ble Oslo Fashion Week sparket i gang for alvor. Hele motebransjen var med på å fylle Kongressenteret i Oslo, både for mingling, sjampis og show.

Kritisk til åpningen

Men ikke alle syntes det var grunn til å holde sjampisglasset altfor høyt etter åpningen. Designer og stylist Kjell Nordström, alias Baron von Bulldog, tok bladet fra munnen da han fikk spørsmålet om hva han syntes etter visningene.

- Jeg syntes dette var skikkelig dårlig. Bortsett fra debutanten Solveig Jacobsen var alt crap. Jeg syntes det er synd at arrangørene ødelegger så mye for designerne, sier Nordström til Detnye.no.

For selv om Norge er et lite land syntes han at det er flere designere som kan hevde seg høyt opp. Det det skorter på er presentasjonen, mener Nordström.

- Ser man på danskene og svenskene er de mye flinkere enn nordmenn til å selge sitt design. Og det er utrolig synd for designerne her til lands, sier han. Debutantenes uke

Selv er han mest spent på den nye kolleksjonen til fjorårets debutant, Batlak & Selvig.

- Det var den eneste visningen i fjor som ga meg skikkelig frysninger. Slik sett kan man jo se at det er mange gode designere i Norge, siden debutanten i dag også imponerer, sier han, som også gleder seg til Moods of Norway-visningen.

- De gutta lager alltid et bra show, konkluderer han. Idol-Tone digger Moods

Tone Damlie Aaberge og kjæresten Simen Wardenær var også på åpningen av moteuka i går. De er enige med Baron von Bulldog i at Moods of Norway-visningen er det punktet på programmet som det knytter seg mest forhåpninger til.

- Jeg gleder meg skikkelig til å se Moods of Norway på fredag. I tillegg er det jo alltid morsomt å se designere som man ikke har hørt så mye om fra før, sier hun, og legger til at hun syntes det har blitt mye bra norsk design den siste tiden. Detnye.no følger uka

Det er altså mye å se frem til i uken som kommer. Detnye.no er tilstede hver dag og gir deg alltid de siste oppdateringene.

Her er ukas program:

Onsdag: Johnny Love, Pura Nites, Fiori di Oslo, Ingunn Birkeland, iiS, C. Øberg, Astrid V. Sibbern, Mette Møller og Riccovero.

Torsdag: Who Knew?!, Pling, Iselin Engan, Leila Hafzi, Peter Løchstøer og FIN

Fredag: Daniel Sørensen, Fam Irvoll, Batlak & Selvig og Moods of Norway.

DetNye.no var også til stede mandag, da både Undorn og TSH hadde sine visninger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning