2,3 millioner for en naken Kate

Originale fotografier av Kate Moss ble revet bort av ivrige samlere i London i helgen.

Bilder av modellen Kate Moss er solgt til svimlende summer. (Foto: WireImage/All Over)
Bilder av modellen Kate Moss er solgt til svimlende summer. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert

I helgen gikk auksjonen av Kate Moss-bildene som planlagt av stabelen ved auksjonshuset Christie's i London. Tross modellens innblanding i en rekke narkotikaskandaler den siste tiden, ble bildene solgt til over fem ganger den forventede prisen.

Usminket og dyrt

Mange har tidligere kjøpt de berømte bildene på plakater eller postkort for en billig penge. Men når originalfotoene selges, er prisen i en klasse for seg.

Daily Mail melder at det var en serie på seks bilder som innbrakte den høyeste prisen, drøye én million kroner. Bildene var tatt av fotografen Chuck Close i 2003.

Bildene viser en usminket Kate Moss som i forbindelse med fotograferingen skal ha sagt "Jeg har hatt nok pene bilder tatt av meg selv".

Det dyreste enkeltstående bilde gikk for over 650.000 kroner. Bildet ble tatt av motefotografen Albert Watson i 1993 for den tyske utgaven av Vogue. Dette bildet viser Kate Moss på stranden som nittenåring.

To andre bilder gikk for 450.000 kroner og for 80.000 kroner.

Kulturelt ikon

Bildene av Kate Moss (33) er knipset tidlig på nittitallet, da Kate var i startgropen av modellkarrieren. At de nå selges for over 2 millioner kroner viser hvordan Kate Moss har blitt mer enn en godt betalt modell.

- Prisene som ble oppnådd for bildene av Kate Moss, som har blitt tatt av noen av verdens beste fotografer, stadfester hennes status som et kulturelt ikon og en av vår tids mest innflytelsesrike supermodeller, sier Yuka Yamaji, ansvarlig for fotografier hos auksjonshuset Christie's i London, til E24.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning