Vi testet ZO Skin Health

Så mye eldre ble huden min på ett år

Etter nesten et halvt år på den populære hudpleieserien ZO Skin Health, var jeg spent på resultatet.

TEST AV POPULÆR HUDPLEIESERIE: Vi testet ZO Skin Health. Her er resultatet.
TEST AV POPULÆR HUDPLEIESERIE: Vi testet ZO Skin Health. Her er resultatet. Foto: FOTO: André Aakermann
Publisert Oppdatert

Dette er Visia

- Visia er en hudanalyseapparat, som bruker spesialutviklet fototeknologi og software for å hjelpe hudleger og -terapeuter i sitt arbeid, forteller produktsjef André Aakermann.

Skanneren fotograferer med en kraftig UV-blitz med en bølglengde på 365 nm, og bilder tas forfra og på hver side av ansiktet.

Med så mange skjønnhetsprodukter på markedet innpakket i fagre løfter om strålende vakker hud, så er det jo bare på sin plass at vi tester dem ordentlig.

Denne gangen går vi hakket lenger enn kvalifisert synsing, og lar hudscanningsapparatet Visia som finnes i mange klinikker avgjøre om det faktisk har skjedd en endring til det bedre, eller ikke. Her finner du saken om den første Visia-scanningen min.

Vi tester ZO Skin Health

Første hudpleieserie ut er den populære ZO Skin Health fra den berømte dr. Zein Obagi.

Du kjenner kanskje til Obagi Nuderm-serien? Den inneholder sterkere krutt som for eksempel hudblekende hydrokinon og høye doser A-vitaminsyre, og fås kun hos lege.

ZO Skin Health er lillesøsteren. Den kan også by på aktive ingredienser, men også store ord og ganske stive priser.

Den første Visia-scanningen er fra 27.august 2012. Den andre ble tatt 15.august 2013. Jeg har brukt et utvalg produkter fra ZO Health Essentials, plukket ut i samarbeid med den kjente kosmetiske sykepleieren, Silje Austnes.

Resultatet

Resultatene er ikke helt overraskende. Litt er blitt bedre, men en del har også blitt litt verre. Dessverre.

Jo høyere tall, jo bedre er det. 100 % er toppscore. Jeg har uthevet de områdene vi har lagt mest vekt på.

2012

2013

Flekker 71%

Flekker 66 %

UV-flekker 51 %

UV-flekker 93 %

Rynker 91%

Rynker 90 %

Brune flekker 38 %

Brune flekker 24 %

Hudkonsistens 97 %

Hudkonsistens 91 %

Røde områder 82 %

Røde områder 69 %

Porer 17 %

Porer 5 %

Porfyriner 5 %

Porfyriner 25 %

Pigmentflekker

Mest overraskende er det at UV-flekk-scoren har gått så dramatisk opp, fra 51 % til 93 %. Her måles både synlige pigmentflekker og de som ligger under i huden, klare til å komme til overflaten og gjøre meg mer flekkete enn jeg er i dag. Så en forbedring her, blir tatt imot med åpne armer!

Men, det er lite men.

André Aakermann, produktsjef for Visia i Norge, forklarer at en feilkilde på denne scoren er at jeg er brunere nå enn i fjor, slik at noen av flekkene er litt kamuflert av brunfargen. Antakeligvis vil det likevel være en forbedring her, selv når brunfargen blekner, siden scoren er blitt såpass høy. Pluss til ZO Skin Health her for bra innsats!

PIGMENTFLEKKER: Jada, her vises alt! På før-bildet er jeg synlig blekere enn på etter-bildet. Det kan være en feilkilde til resultatet som viste en forbedring fra usle 51 % til jublende høye 93 %. Men mest sannsynlig har det skjedd en forbedring likevel, spesielt på de underliggende pigmentflekkene.
PIGMENTFLEKKER: Jada, her vises alt! På før-bildet er jeg synlig blekere enn på etter-bildet. Det kan være en feilkilde til resultatet som viste en forbedring fra usle 51 % til jublende høye 93 %. Men mest sannsynlig har det skjedd en forbedring likevel, spesielt på de underliggende pigmentflekkene. Foto: FOTO: André Aakermann

Rynker og hudkonsistens

Rynke-scoren min er så lik, med 91 % i fjor og 90 % i år, at det må vi jo kunne juble litt over. Jeg ville jo forvente å få flere rynker i løpet av ett år, særlig nå som jeg har blitt 36 og alt bare går nedover (har jeg hørt). Selvsagt skulle jeg ønske at scoren gikk opp og ikke ned, men jeg må si meg fornøyd. Her har nok retinolen, antioksidantene og de andre aktive stoffene i fuktighetskremene til ZO Skin Health gjort en bra jobb.

Hudkonsistensen derimot, har gått en del ned. Fra 97 %, som jo er fantastisk høyt og hurra for det, til 91 %. Fortsatt høyt, men jeg liker ikke veien dette går.

Porer

Pore-scoren min var elendig i utgangspunktet, med 17 % og har droppet brutalt ned til 5 %. Det er jo hårreisende.

Disse produktene i ZO Skin Health-serien ble brukt

2012: Dette er fjorårets avsløringer.
2012: Dette er fjorårets avsløringer. Foto: FOTO: André Aakermann
2013: Her er årets måling, nesten nøyaktig ett år senere.
2013: Her er årets måling, nesten nøyaktig ett år senere. Foto: FOTO: André Aakermann

Selv om jeg vet at dette ikke er den medisinske Obagi-serien som skal gi deg en helt "ny hud", hadde jeg ganske høye forventninger til ZO Skin Health-serien.

I tillegg er produktene ganske dyre, så alle vurderinger jeg har gjort her, er med tanke på om jeg synes produktet gir valuta for pengene. Det bør bli nevnt at jeg er 100 % genetisk sunnmøring og svært lite snobbete på hva jeg har på badehylla. Funksjon foran design!

Produktene ble brukt etter Austnes' anbefalinger fra mars til august 2013.

Offects Exfoliating Cleanser, 550 kr.

LØFTER: Renser og eksfolierer huden, fjerner overflødig olje og nøytraliserer frie radikaler. Inneholder antioksidanten vitamin E. Austnes anbefaler at jeg masserer den inn i huden i minst ett minutt.

VURDERING: Denne ble raskt en favoritt. Deilig gelekonsistens og noen store korn som gjør at massasjen virker litt eksfolierende. Huden føles ren og fin, og ikke tørr. Men ett minutt er lenge når du har dårlig tid, så det er nok ikke alltid de gode aktive stoffene har fått tid nok til å gå dypt nok ned i huden til å gjøre noen nytte for seg (noen hudterapeuter jeg har snakket med mener dessuten at et produkt bør sitte på i minst 10 minutter før aktive stoffer penetrerer godt nok). Rensen er utrolig drøy, som gjør at den ikke blir så dyr likevel. Har litt igjen fortsatt, og nå har jeg brukt den hver dag i seks måneder.

Offects Exfoliating Polish, 780 kr.

LØFTER: Ultrafine magnesiumkrystaller eksfolierer døde hudceller og fremskynder hudfornyelse. Skal gi en mykere og jevnere hud. Inneholder vitamin A, C, E som skal beskytte huden mot frie radikaler og opprettholde barrierefunksjonen.

VURDERING: En kraftig peeling med mange og røffe korn som gir en blankskrubbet følelse. Peelingen blir varm i det den kommer i kontakt med vann, og det føles både deilig og effektivt. Men samme opplevelse får jeg også av andre mikrodermabrasjonsprodukter som er langt rimeligere. Jeg hadde en forventning om at skrubben skulle hjelpe på porer og urenheter, i og med at cellefornyelsen boostes, men der innfridde den dessverre ikke. Den er nok heller ikke lenge nok på huden til at man drar nytte av alle de fine ingrediensene, så på skrubbfronten kan du fint gå for et rimeligere alternativ.

Offects TE-Pads Acne Pore Treatment, 550 kr.

LØFTER: Inneholder blant annet salisylsyre og glykolsyre. Skal redusere overflødig talgproduksjon og fjerne døde hudceller og dyprense tilstoppede porer. Botaniske ekstrakter skal berolige huden. Anbefalt for fet hud og hud med tendenser til utbrudd.

VURDERING: Denne skulle jeg i utgangspunktet bruke bare i T-sonen morgen og kveld for å få bukt med sorte prikker og kviseutbrudd. Siden jeg begynte å flasse så iherdig, reduserte jeg til en gang om dagen, og til slutt har jeg måttet gå ned til et par ganger i uka. Inneholder mye uttørrende SD-alkohol, som jeg mistenker å gjøre mer skade enn nytte. Føler jeg har fått flere urenheter (sorte prikker) og litt sinna hud, og jeg tror kanskje det har med dette produktet å gjøre.

Ommerse Renewal Creme, kr 895.

LØFTER: Inneholder retinol, kraftige antioksidanter og betennelsesdempende ingredienser for å berolige, fukte, forynge og reparere hudbarrieren.

PRODUKTENE: Her er produktene jeg testet. ZO Skin Health Offects Exfoliating cleanser, Offects Exfoliating Polish, Offects TE-Pads Acne Pore Treatment, Ommerse Renewal Creme, Ommerse  Overnight Recovery Creme og Olluminate Intense Eye Repair.
PRODUKTENE: Her er produktene jeg testet. ZO Skin Health Offects Exfoliating cleanser, Offects Exfoliating Polish, Offects TE-Pads Acne Pore Treatment, Ommerse Renewal Creme, Ommerse Overnight Recovery Creme og Olluminate Intense Eye Repair. Foto: FOTO: Produsenten

VURDERING: Jeg likte umiddelbart denne fuktighetskremen. Både at den kommer på en praktisk krukke med pumpefunksjon, og selve innholdet. Liker innholdet av aktive ingredienser, og føler selv at denne har masse godt for seg. Gir godt med fukt uten at jeg skinner som en blankpolert bil. Visia-scanningen viser også at jeg har ikke har fått voldsomt mange flere rynker på ett år, samt at vi har bekjempet en del underliggende UV-flekker. Det må jo være bra! At hudkonsistensen min har fått seg en liten dropp, er ikke like bra. Kanskje huden min trenger litt sterkere krutt rett og slett? Kanskje et serum i tillegg? Holdt i fem måneder, så ganske drøy i bruk.

Ommerse Overnight Recovery Creme, kr 960.

LØFTER: Inneholder blant annet retinol,og lover å reparere og regenerere huden, samt bidra til å redusere fine linjer og rynker.

VURDERING: En rik og god nattkrem som ikke føles for fet til min kombinerte hud. En krem som inneholder masse godsaker for huden, og som gjør og føles godt. Ser på Visia-bildene at samt at jeg har holdt rynkene på at jevnt lavt nivå og holdt pigmentflekkene på en armlengdes avstand. I likhet med dagkremen, ville jeg trodd at denne kunne vedlikeholde hudkonsistensen min, om ikke gjøre den bedre. Men her trenger nok huden min noe enda mer aktivt. Den praktiske krukken holdt til nesten fem måneders bruk, så drøy i bruk. Det er bra!

Olluminate® Intense Eye Repair, kr 1290.

LØFTER: Denne øyekremen lover intet mindre enn å styrke huden og minske fine linjer og rynker. Den skal også redusere hovenhet og misfarging, samt skal de optiske diffusor-ingrediensene gjøre at mørke ringer ikke synes så godt.

VURDERING: Hadde skyhøye forventninger da denne skulle være godt for omtrent alt jeg har problemer med rundt øyepartiet. Og på den lyse siden, den har en god konsistens og svært drøy. Har imidlertid ikke notert meg noen reduksjon i rynker eller hovenhet dessverre, men det kan godt hende den har vært avgjørende for å vedlikeholde huden - jeg har jo ikke fått nevneverdig flere rynker siden i fjor. Selve reduksjonen av mørke ringer fikser du mye mer effektivt med en concealer. Dette er helt grei øyekrem, men den er ikke magisk. Dessverre.

Konklusjon

ZO Skin Health har mye bra å by på. Her er det ingredienser med futt i, og som har god dokumentasjon. Noen av produktene innfrir ikke helt forventningene, og det gjelder særlig produktene som skulle fikse opp i porer, urenheter og sorte prikker.

Er du litt yngre enn meg, og ikke har store hudutfordringer, samt en ganske dyp lommebok, tror jeg du kan ha stor glede av mange av produktene i ZO Skin Health-serien. Men har du for eksempel mange pigmentforandringer i huden, plages av alvorlig akne eller har andre større utfordringer, må det nok litt annet, -og antakelig sterkere- krutt til.

Har du erfaringer med denne hudpleieserien? Del dem gjerne i kommentarfeltet under!

Les også:

Produktene som er verdt hver krone

Her er hemmeligheten bak kjendisenes flotte figur

Følg oss på Facebook!

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning