Slangeskinn

Nå er det pyton som gjelder

Vi viser deg hvordan du bruker høstens slangeskinnstrend.

PYTON: Bottega Veneta var en av mange som viste slangeskinn på catwalken. Her i veskeformat.
PYTON: Bottega Veneta var en av mange som viste slangeskinn på catwalken. Her i veskeformat. Foto: Foto: James Cochrane/Kim Weston Arnold
Publisert Oppdatert

Slangeskinnmønster er trenden du ikke kommer utenom denne sesongen.

Chloé, Bottega Veneta og Gucci er bare noen av motehusene som viste dette på catwalken for høst/vinter 2011, og nå bugner butikkene av sko, klær og vesker i slangeskinnsmønster.

Med riktig tilbehør, er det fantastisk for å sprite opp et antrekk.

Men det er fort gjort å trå feil.

NOT: Disse tre antrekkene blir for mye av det gode. Patina Miller i fotsid pytonkjole med slep. Jennifer Lopez kunne for eksempel droppet slangeskinnsstøvlettene og kommet unna med æren i behold. Amber Rose - nei, vi anbefaler ingen å gå i slangeskinnscatsuit. Rett og slett.
NOT: Disse tre antrekkene blir for mye av det gode. Patina Miller i fotsid pytonkjole med slep. Jennifer Lopez kunne for eksempel droppet slangeskinnsstøvlettene og kommet unna med æren i behold. Amber Rose - nei, vi anbefaler ingen å gå i slangeskinnscatsuit. Rett og slett. Foto: Foto: Stella Pictures

Stylingtips

Dette er en trend menn enten elsker eller hater.

Moteansvarlig Vibeke Stiansen i Alt for damene gir deg disse stylingrådene:

* Vær varsom. Det er aldri spesielt vellykket å bruke én stil fra topp til tå. Dette gjelder særlig slangeskinnsmønster.

* Med et så dominerende mønster, er det smart å holde resten av antrekket i nøytrale farger. For eksempel krever en kjole i slangeskinnsmønster nedtonet tilbehør, gjerne ensfarget.

* Bruk tilbehør med slangeskinnsmønster for å gi antrekket en frekk og spennende vri.

* Mønsteret brukes helst til fest eller hvis du skal noe spesielt, som ut etter jobb.

* Slangeskinnmønster kan være kult for å rocke opp et antrekk. Med smale jeans, blazerjakke og støvletter i slangeskinn, ser du absolutt ikke harry ut.

Share

Flere slangeskinnsvarianter

- Det morsomme nå er at det har kommet litt mer arty varianter av mønsteret. De er inspirert av ekte slangeskinn, men er ikke helt identiske, forklarer Vibeke.

FLOTT: Kronprinsesse Victoria, J.K. Rowlings og Blake Lively stråler i slangeskinnsmønster. Er du litt forbeholden til hele trenden? Da vil vi anbefale å gjøre som Blake eller Victoria, og gå for slangeskinnsmønstrede sko eller veske.
FLOTT: Kronprinsesse Victoria, J.K. Rowlings og Blake Lively stråler i slangeskinnsmønster. Er du litt forbeholden til hele trenden? Da vil vi anbefale å gjøre som Blake eller Victoria, og gå for slangeskinnsmønstrede sko eller veske. Foto: Foto: Stella Pictures & James Cochrane/Kim Weston Arnold

- Er dette en trend som først og fremst kvinner liker?

- Dette er en trend som menn enten elsker eller hater. Og kanskje er det flere menn som hater den, enn som synes det er kult?

Lik Alt for damene på Facebook

Les også:

Finn din favoritt blant høstens 60 fineste vesker

15 fantastiske hansker

En dråpe er nok: Glatter ut huden og gir deg glød

Sminketips for voksen hud

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning