Makeover med Alt for damene

- Jeg er så lei av mitt eget speilbilde

Vi ga tre lærere en real makeover.

BLE NYE: Lærerne på Bolteløkka skole i Oslo, Elisabeth, Ane og Britt, fikk hjelp til å finne ny stil med Alt for damene.
BLE NYE: Lærerne på Bolteløkka skole i Oslo, Elisabeth, Ane og Britt, fikk hjelp til å finne ny stil med Alt for damene. Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Ane Egeland (36):

Høyde: 175 cm

Størrelse: 38-40

Skostørrelse: 40

Fasong: Timeglass

Tre lærere fikk makeover med Alt for damene.

Først ut er Ane Egeland (36). Hun er lærer og jobber på Bolteløkka skole i Oslo.

Ane ønsker hjelp til et freshere speilbilde.

Nederst i saken finner du Anes kolleger, Britt og Elisabeth, som også ble nye i Alt for damenes regi.

- Lei eget speilbilde

- Jeg er så lei av mitt eget speilbilde, jeg har hatt den samme stilen i alle år, sier Ane.

Det siste året har hun gått ned 12 kilo, har kjøpt hus og økt 100 prosent stilling.

- Dette betyr at ny garderobe ikke kommer på prioriteringslisten i det hele tatt. Jeg har på en måte to stiler: Enten jåler jeg meg skikkelig til med full sminke, fine klær og høye støvletter. Eller så er det håret i en knute, uten sminke, briller og joggesko. Jeg trenger en guide til å bli litt freshere, sa Ane før vårt team satte i gang.

Stylist Cathrine om Ane

Stylist Cathrine Sandberg forteller at Ane har kvinnelige former og en smal midje, og har med det en klassisk timeglassfigur. Alle plaggene hun prøvde satt som et skudd.

- Hun trives best i bukseantrekk og liker sterke farger, men kler også mer dempede farger som antrekket hun endte opp med, sier Cathrine og fortsetter:

- Det er også greit å investere i noen basisplagg i nøytrale farger som du kan bruke i kombinasjon med mer fargerike plagg.

Stylisten om valg av klær

Det viktigste for Ane når det kommer til stil var at det ikke skulle bli for voksent. Og med et par tøffe jeans, kule stiletter og en løs blazer ble det passe rocka og et antrekk hun følte seg vel i.

- Tilbehøret ble et utvalg store ringer og et tips her er å ikke være redd for å mikse gull og sølv og ringer med forskjellig stil om hverandre. Det gjør at det blir litt røft og gir ikke et så striglet uttrykk, sier Cathrine.

Ane om den nye stilen

- Jeg får ikke sett nok i speilet. Dette er kjempefint. Håret er helt topp. Nå skal jeg kjøpe føner og stylingprodukter, jeg ante ikke at mitt hår kunne bli slik. Og siden dette var mitt første møte med frisør, må jeg si det ga mersmak. Særlig hodebunnsmassasjen var helt herlig. Sminken er nydelig, sier Ane og fortsetter:

- Jeg har fått skikkelig inspirasjon til å komme ut av den gamle tralten. Jeg skulle gjerne kjøpt jakken, men har ikke samvittighet til å bruke så mye på meg selv. Jeansen derimot, den er min nå...

Håret

Frisør Frisør Eirik Thorsen forteller at Ane har vært sin egen frisør i alle år, og både farger og klipper seg selv.

- Jeg synes fargen er fin til henne. Jeg har lagt inn striper i lysere og kaldere farger, og hun har fått en glansvask for å dempe det gule. På den måten balanserer fargen totalt sett bedre til hudtonene i ansiktet hennes. Ane ville gjerne beholde lengden, og den kler henne godt, jeg har bare markert luggen slik at ansiktet får en fin innramming. Ane er en høy og flott kvinne som hadde kledd en kort klipp. På den annen side krever det mer styling enn det som passer i hennes tidsskjema. En lett teksturkrem samler krøllene og hun unngår at det blir brusete, sier Eirik.

Sminken

Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen forteller at hun startet med en BB-cream fra Fedora for å dekke litt. En slik krem har solfaktor, fukt og dekkevne.

- Påfør gjerne litt ekstra der det er behov. Jeg markerte brynene med pensel og brynskygge. På øyelokket brukte jeg skygger i gråtoner, og markerte vippekanten med en tynn pensel og geléliner. Dette gir et mer intenst blikk. Har du helt lyse vipper er det et godt råd å farge dem, da får man farge helt inne ved vipperoten. Jeg la en rosefarget blush for en frisk look. Jeg arbeidet med maskaraen for å få full lengde og tykkelse på vippene. Det er viktig at maskaraen ikke ser klumpete og tørr ut, sier Jeanette.

FØR OG ETTER: Til venstre: Slik ble Ane etter makeoveren med Alt for damene. Hun har på seg en topp fra Lindex, kr 149. Jakke fra By Malene Birger, kr 2799. Jeans fra Lindex, kr 399. Ring fra H&M, kr 50. Ring med svart sten fra Aldo, kr 99. Ring fra Aldo, kr 99. Sko fra Aldo, kr 899. Til høyre: Slik så Ane ut før makeoveren. Produktforslag helt til venstre: Jakke fra Baum und Pferdgarten, kr 1899. Bukse fra Acne, kr 1895. Armbånd fra Bik Bok, kr 79. Skjerf fra Don Donna, kr 199. Øyenskygge fra Nyx, kr 85. Fargebevarende hårkur fra Kiehl's, kr 260. Ankelboots fra Eurosko, kr 799.
FØR OG ETTER: Til venstre: Slik ble Ane etter makeoveren med Alt for damene. Hun har på seg en topp fra Lindex, kr 149. Jakke fra By Malene Birger, kr 2799. Jeans fra Lindex, kr 399. Ring fra H&M, kr 50. Ring med svart sten fra Aldo, kr 99. Ring fra Aldo, kr 99. Sko fra Aldo, kr 899. Til høyre: Slik så Ane ut før makeoveren. Produktforslag helt til venstre: Jakke fra Baum und Pferdgarten, kr 1899. Bukse fra Acne, kr 1895. Armbånd fra Bik Bok, kr 79. Skjerf fra Don Donna, kr 199. Øyenskygge fra Nyx, kr 85. Fargebevarende hårkur fra Kiehl's, kr 260. Ankelboots fra Eurosko, kr 799. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene
HÅR OG SMINKE: Ane har vært sin egen frisør i alle år, men lot Eirik slippe til for å gjøre akkurat det han ville med manken hennes. Sminken ble en BB-cream fra Fedora for å dekke litt. På leppene fikk Ane en gloss med naturlig farge. Neglene fikk et strøk metallisk burgunder.
HÅR OG SMINKE: Ane har vært sin egen frisør i alle år, men lot Eirik slippe til for å gjøre akkurat det han ville med manken hennes. Sminken ble en BB-cream fra Fedora for å dekke litt. På leppene fikk Ane en gloss med naturlig farge. Neglene fikk et strøk metallisk burgunder. Foto: FOTO: Gry Traaen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning