Makeover med Alt for damene

Britt (50) ble forvandlet

Britt ønsket hjelp til å se ut som en voksen dame uten å bli kjedelig.

BLE NY: Britt ble ny med Alt for damene. Her er resultatet!
BLE NY: Britt ble ny med Alt for damene. Her er resultatet! Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Britt Paulsen (50)

Høyde: 167 cm

Størrelse: 34-36

Skostørrelse: 38

Fasong: Rektangel

Britt Paulsen (50) er lærer på Bolteløkka skole i Oslo.

Nå vil hun ha hjelp til å se ut som en voksen dame uten å bli kjedelig.

Se hva som skjedde da hun fikk en makeover med Alt for damene.

- Jeg har lyst til å se litt mer damete ut

- I den grad jeg har en stil, så er den litt rocka. Men jeg har lyst til å se litt mer damete ut, og ønsker meg derfor tips og triks for å se ut som en sprek 50-åring. Og siden jeg nettopp er blitt 50, er det kanskje på tide at jeg skaffer meg litt stiligere klær? Frisyren min er dessuten også en utfordring. Jeg har nemlig sett slik ut siden jeg var 15-16 år gammel, sa Britt da hun kom til oss før forvandlingen startet.

Stylist Cathrine om Britt

Stylist Cathrine Sanberg forteller at Britt har en slank, atletisk kropp og passer inn i kategorien rektangel.

- Hvis du har denne kroppstypen, bør du velge innsvingede plagg og dermed skape en mer kvinnelig silhuett. Britt liker sterke farger og en tøff stil. Elementer som ankelboots og skinnjakke er bra investeringer, hvis du liker denne stilen, sier Cathrine.

FØR OG ETTER: Til venstre: Slik så Britt ut etter makeoveren med Alt for damene. Hun har på seg en kjole fra Monsoon, kr 899. Armbånd fra Accessorize, kr 130. Veske fra Accessorize, kr 389. Sko fra Aldo, kr 699. Helt til venstre: Kjole fra Epilouge, kr 1200. Skinnjakke fra InWear, kr 3299. Ringer fra H&M, kr 70 for 2-pack. Hårolje fra Macadamia, kr 299. Neglelakk i fargen Pink fra Organic Glam, kr 125. Veske fra Zara, kr 259. Boots fra Sixty Seven, kr 995.
FØR OG ETTER: Til venstre: Slik så Britt ut etter makeoveren med Alt for damene. Hun har på seg en kjole fra Monsoon, kr 899. Armbånd fra Accessorize, kr 130. Veske fra Accessorize, kr 389. Sko fra Aldo, kr 699. Helt til venstre: Kjole fra Epilouge, kr 1200. Skinnjakke fra InWear, kr 3299. Ringer fra H&M, kr 70 for 2-pack. Hårolje fra Macadamia, kr 299. Neglelakk i fargen Pink fra Organic Glam, kr 125. Veske fra Zara, kr 259. Boots fra Sixty Seven, kr 995. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene

Stylisten om valg av klær

Britt ville veldig gjerne teste ut et kjoleantrekk da hun stort sett går i bukser. Valget falt på en feminin rød kjole med broderier og et par tøffe høyhælte sandaler med kilehæl.

- Bruker du en skinnjakke over kjolen, får du et stilig antrekk som kan brukes både til hverdag og fest, sier Cathrine.

Britt om den nye stilen

- Dette var helt fantastisk, jeg er kjempefornøyd. Nå kan jeg møte høsten med gode tips og nye ideer fra dere. Det var deilig med en hel dag der jeg er blitt skjemt bort fra morgen til kveld, sier Britt og fortsetter:

- Og det å stå foran kamera er langt utenfor min komfortsone, men det var ikke så skummelt likevel. Og håret, jeg elsker den nye frisyren, og kanskje skal jeg slutte å farge håret selv?

Håret

HÅR OG SMINKE: Britt har farget håret selv i mange år, men frisør Eirik synes fargen er litt for hard til hennes ansikt. Videre fikk Britt litt pudder, skygge på øynene og en diskré gloss med litt farge på leppene.
HÅR OG SMINKE: Britt har farget håret selv i mange år, men frisør Eirik synes fargen er litt for hard til hennes ansikt. Videre fikk Britt litt pudder, skygge på øynene og en diskré gloss med litt farge på leppene. Foto: FOTO: Gry Traaen

Frisør Eirik Thorsen forteller at Britt har farget håret selv i mange år, og jeg synes fargen er for hard til hennes ansikt.

- Behandlingen har også gjort håret sprøtt, derfor må vi klippe ganske mye. Hun har naturlige krøller og de skal få leve. Til daglig anbefaler jeg at hun bruker Moroccanoil når hun vil ha krøller, og litt volum mousse når hun vil føne dem ut, sier Eirik.

Sminke

- Britt har i flere år slitt med en betennelse i øyenvippenes hårrøtter, og vippene faller lett av hvis hun tar for mye på dem. Derfor får hun bare litt mineralskygge i forsiktige bruntoner, og en liten touch med mineralmaskara - som går lett av med vann. Hun får en god fuktighetskrem og deretter en BB-krem for å dekke lett, forteller makeupartist Jeanette Gjerde Olsen.

Britt har fin hud, og trenger bare lett makeup på enkelte områder som rundt øynene og ved nesevingene. Britt har ikke brukt neglelakk på flere år, men syntes en blek rosa lakk gjorde susen.

Les også:

Så mye eldre ble Cecilie (36) sin hud på ett år

De legendariske skjønnhetsproduktene

90 prosent av alle kvinner har det

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning