Makeover med Alt for damene

Sykepleieren fikk helt ny look

Ann-Kristin (44) ønsket inspirasjon til en feminin, men samtidig tøff stil.

NY: Ann-Kristin fikk mange gode stylingtips på sin bli-ny-dag med Alt for damene. Se resultatet her!
NY: Ann-Kristin fikk mange gode stylingtips på sin bli-ny-dag med Alt for damene. Se resultatet her! Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Ann-Kristin Rokne Vang (44):

Høyde: 173 cm

Størrelse: M

Skostørrelse: 39-40

Fasong: Rektangel

Ann-Kristin (44) er sykepleier og jobber på operasjonssstuene ved Ullevål universitetssykehus.

En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg.

Se hva som skjedde da hun fikk en makeover med Alt for damene.

Vil ha noe litt mer feminint

- På jobb har vi ikke lov til å bruke noe sminke eller stylingprodukter i håret. Alt håret må være i hetten, og etter åtte timer er det temmelig flatt. Da blir det ikke til at jeg begynner å sminke meg og pynte meg for å gå hjem. Derfor er jeg helt ute av trening. Hele mitt voksne liv har jeg funnet meg vel til rette i army-looken. Det hadde vært gøy å prøve seg på noe litt mer feminint, uten at det blir for søtt, forteller Ann-Kristin.

Siden hun fikk vite om bli ny-dagen lot hun være å gå til frisøren, og hun gir Eirik frie tøyler.

Eneste krav er at håret må kunne settes opp i en hestehale slik at hun får alt i hetten når hun er på jobb.

Stylist Cathrine om Ann-Kristin

Stylist Cathrine Sandberg forteller at Ann-Kristin har en atletisk og slank figur og passer med det inn i kroppstypen rektangel.

- Hun kler det meste, men velg gjerne plagg med feminine snitt for å skape litt ekstra former. Ann-Kristin har tidligere gått mest i bukser og liker en tøff stil, men kastet seg ut i det og prøvde seg gjennom plagg som ved første øyekast virket utenkelige, men som ble nye favoritter da de kom på, sier Cathrine.

FØR OG ETTER: Til venstre: Ann-Kristin jobber på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til høyre: Ann-Kristin ønsket seg en mer feminin, men samtidig røff stil. Det fikk hun også. Hun har på seg en kjole fra Monsoon, kr 899. Jeansjakke fra H&M, kr 349. Øreringer fra Lindex, kr 39. Armbånd fra Massimo Dutti, kr 599. Smalt armbånd fra Accessorize, kr 79. Sko fra Aldo, kr 699. I midten: Bukse fra Stella Nova, kr 699. Skjorte fra Zara, kr 399. Veske fra Pieces, kr 399. Øyeskygger fra Pieces, kr 399. Concealer fra Fedora, kr 215. Sko fra Zara, kr 499.
FØR OG ETTER: Til venstre: Ann-Kristin jobber på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til høyre: Ann-Kristin ønsket seg en mer feminin, men samtidig røff stil. Det fikk hun også. Hun har på seg en kjole fra Monsoon, kr 899. Jeansjakke fra H&M, kr 349. Øreringer fra Lindex, kr 39. Armbånd fra Massimo Dutti, kr 599. Smalt armbånd fra Accessorize, kr 79. Sko fra Aldo, kr 699. I midten: Bukse fra Stella Nova, kr 699. Skjorte fra Zara, kr 399. Veske fra Pieces, kr 399. Øyeskygger fra Pieces, kr 399. Concealer fra Fedora, kr 215. Sko fra Zara, kr 499. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene

Stylisten om valg av klær

Ifølge Cathrine blir en i utgangspunktet søt kjole mer anvendelig og tøffere med en jeansjakke til.

- Ann-Kristin ønsket en mer feminin stil og endte til slutt opp i en ultrafeminin, småmønstret kjole med paljetter i et kledelig innsvinget snitt, sier Cathrine.

Ann-Kristin om den nye stilen

- Jeg skvetter når jeg ser meg selv i speilet. Det nye håret har gjort meg til en annen. Men heldigvis ikke så annerledes at ungene ikke kjenner meg igjen. Det ble veldig fint, og det gjorde godt med en forandring, sier Ann-Kristin og fortsetter:

- Klærne er helt topp. Jeg kjøpte både jakken, sko, smykker og kjolen. Selv om jeg har flere olajakker hjemme, er denne nettere og mer feminin enn de jeg har fra før.

Sminken

HÅR OG SMINKE: Håret kreppes i lag tett ved hodebunnen for å gi volum. Det øverste laget kreppes ikke. Frisør Eirik bruker en varmebeskyttende spray før han lager korketrekkerne. Dette er viktig for å bevare glansen i håret. Brynene til Ann-Kristin markeres med pensel og brynskygge. Hun kler skygger i jordfarger. En blyant markerer øynene, og duses ut med en liten pensel.
HÅR OG SMINKE: Håret kreppes i lag tett ved hodebunnen for å gi volum. Det øverste laget kreppes ikke. Frisør Eirik bruker en varmebeskyttende spray før han lager korketrekkerne. Dette er viktig for å bevare glansen i håret. Brynene til Ann-Kristin markeres med pensel og brynskygge. Hun kler skygger i jordfarger. En blyant markerer øynene, og duses ut med en liten pensel. Foto: FOTO: Gry Traaen

Ann-Kristin er arvelig belastet med mørke ringer under øynene, og bør derfor bruke en concealer med mye fuktighet i samme tone som huden. Det forteller makeupartist Jeanette Gjerde Olsen.

- OBS: Fargen under øynene varierer fra person til person, men de fleste har lilla undertoner. Da passer en gultonet concealer, fordi de gule pigmentene nøytraliserer lillafargen best. Er fargen blålig, bør concealeren være oransjetonet. Det er ørsmå nyanser det er snakk om, sier Jeanette og legger til:

- Concealeren under øynene må være en nyanse lysere enn resten av ansiktet. Du kan også bruke en lysreflekterende penn akkurat på det dypeste under øynene. Børst over med transparent pudder.

Håret

Frisør Eirik Thorsen forteller at han har stusset av porøse tupper og klippet opp rundt ansiktet for å gi form.

Ann-Kristin har naturlig fall, og med litt kortere hår vil krøllene sprette litt mer.

- Hun er en varm brunette, og jeg valgte å gi henne en sjokoladebrun farge. For å gi håret mer volum bruker jeg en volumtang som krepper håret i kronen. Det øverste laget legger vi glatt og ukreppet over, sier Eirik.

Les også:

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Har du C-cup eller større? Da bør du lese dette

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning