Makeover med Alt for damene

Tomiko (39) ble forvandlet

Tomiko ønsket hjelp til å pynte seg i hverdagen.

BLE NY: Tomiko fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Her er resultatet!
BLE NY: Tomiko fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Her er resultatet! Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Tomiko Reiko Mizutani Kolstøl (39):

Høyde: 152 cm

Størrelse: S

Skostørrelse: 35-36

Fasong: Petite

Tomiko Reiko Mizutani Kolstøl (39) er sykepleier og jobber på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus.

En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg.

Se hva som skjedde da hun fikk en makeover med Alt for damene.

- Farger og høye hæler bruker jeg aldri

- Jeg kom hit fra Bolivia i 1996, da jeg trengte å komme bort. Jeg skulle bare være au pair i et år, men på et japanskkurs (planen var å bli tolk i hjemlandet) traff jeg nordmannen som skulle bli min mann. Selv om jeg har bodd her i 17 år, har jeg vanskeligheter med å finne fine klær i butikkene, forteller Tomiko og fortsetter:

- Jeg handler mye på gatemarkeder i La Paz når jeg er der på ferie. Man kan lett bli redd for farger når man går i grønt hele dagen. Privat blir det derfor jeans og T-skjorter i jordfarger. Farger og høye hæler bruker jeg aldri.

Stylist Cathrine om Tomiko

Stylist Cathrine Sandberg forteller at Tomiko er petite med en rett figur, har smale hofter og er slank.

- Hun er glad i dempede farger, men kan med sin gylne hudtone fint eksperimentere med sterkere og friske farger. Til vanlig kler hun seg i baggy bukser, men med en smalere bukse forlenger hun bena. Overdeler som ikke er for lange og skjuler hoftene gjør også sitt for å skape en feminin og kledelig silhuett, sier Cathrine.

FIN UTEN UNIFORM: Til høyre: Tomiko jobber som sykepleier på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til venstre: Det endelige resultatet! Tomiko har på seg en topp fra Just Female, kr 599. Jeansen er fra Lindex, kr 399, og skoene er fra Aldo, kr 899. Andre forslag til antrekk er: En skjorte fra Filippa K, kr 1100. Jakke fra InWear, kr 1399. Skjerf fra BeckSöndergaard, kr 699. Foundation fra Jane Iredale, kr 615. Fuktspray fra Jane Iredale, kr 235. Sko fra Zara, kr 259.
FIN UTEN UNIFORM: Til høyre: Tomiko jobber som sykepleier på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til venstre: Det endelige resultatet! Tomiko har på seg en topp fra Just Female, kr 599. Jeansen er fra Lindex, kr 399, og skoene er fra Aldo, kr 899. Andre forslag til antrekk er: En skjorte fra Filippa K, kr 1100. Jakke fra InWear, kr 1399. Skjerf fra BeckSöndergaard, kr 699. Foundation fra Jane Iredale, kr 615. Fuktspray fra Jane Iredale, kr 235. Sko fra Zara, kr 259. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene

Stylisten om valg av klær

- Tomiko har pene, slanke ben, og vi iførte henne en basic og superanvendelig jeans. I og med at Tomiko selv føler at hun har fått litt mage, valgte vi en topp med et løst, men fortsatt feminint snitt i en fantastisk korallfarge, sier Cathrine.

Hun tipser om at hvis du er petite, bør du ellers velge smykker og vesker som passer til din størrelse.

Tomiko om den nye stilen

- Først og fremst var det en stor lettelse at jeg faktisk kan bruke sminke. Nå må jeg begynne å øve meg på det! Håret er fortsatt mitt, men likevel helt nytt, og det var veldig gøy å se den store forandringen, sier Tomiko og fortsetter:

- Jeg trives med både fargene og krøllene. Jeg har aldri hatt en slik farge på en topp, og jeg likte den veldig godt. Jeg føler meg fin og feminin. Og nå slutter jeg med baggy jeans.

Håret

HÅR OG MAKEUP: Tomiko ville beholde det lange håret, men hun har fått det klippet opp rundt ansiktet, noe som gir en mykere innstramming. Øyenbrynene ble børstet på plass. En highlighter rett under brynet bidrar til å åpne blikket. Pudderet påføres med pensel for et perfekt resultat.
HÅR OG MAKEUP: Tomiko ville beholde det lange håret, men hun har fått det klippet opp rundt ansiktet, noe som gir en mykere innstramming. Øyenbrynene ble børstet på plass. En highlighter rett under brynet bidrar til å åpne blikket. Pudderet påføres med pensel for et perfekt resultat. Foto: FOTO: Gry Traaen

Frisør Eirik Thorsen forteller at Tomiko får en minikolorasjon for glans og glød, og at han videre klipper det lett opp rundt ansiktet.

- Deretter fønes håret glatt og lager stramme korketrekkere med krølltang, som jeg deretter grer ut til myke vakre krøller. Her er det viktig å bruke en varmebeskyttende spray, sier Eirik.

Makeupen

- Siden Tomiko ikke har brukt sminke siden hun var 18 år og fikk en allergisk reaksjon, måtte vi gå forsiktig frem, forteller makeupartist Jeanette Gjerde Olsen .

Hun valgte derfor å bruke de reneste mineralproduktene fra Jane Iredale.

- Et lett pudder og fuktspray som inneholder mineraler ble brukt vekselvis. Blush og lipgloss ble valgt i en lys koral som står godt til huden hennes og til toppen. Det er viktig å forme øyenbrynene og nappe de hårene som er utenfor linjen. Det gjør mye for å åpne blikket. Har du litt uregjerlige øyenbryn, kan du ta litt hårgelé på kosten når du grer brynene på plass, sier Jeanette.

Les også:

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Har du C-cup eller større? Da bør du lese dette

Vi testet sitronsaftmetoden - her er resultatet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning