Eldes med stil

Kvinner vi beundrer

Før eller siden tar alderen oss igjen. Noen får panikk, mens noen tar det hele med stil.

FORBILDER: Helena Christensen, Lauren Hutton og Tilda Swinton er alle tre kvinner vi beundrer.
FORBILDER: Helena Christensen, Lauren Hutton og Tilda Swinton er alle tre kvinner vi beundrer. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
COVERDAME: I butikkhyllene ligger den ferskeste utgaven av W. På forsiden, Tilda Swinton.
COVERDAME: I butikkhyllene ligger den ferskeste utgaven av W. På forsiden, Tilda Swinton. Foto: Foto: Stella

Hollywood bugner over av talent, forbilder, ikoner og trendsettere. Til tross for at gjennomsnittsalderen bare blir lavere og lavere, finnes det etablerte kvinner som fremdeles markerer seg. De er kvinner med stil!

Androgyn og edgy

Den skotske skuespillerinnen Tilda Swinton (50) kjenner vi fra filmer som blant annet "Den fantastiske historien om Benjamin Button" og "Legenden om Narnia". Hun har en rekke ganger fått terningkast en på den røde løperen, men det betyr ikke at hun ikke har sans for mote og design. Tvert om, denne dama vet hva hun liker.

Tilda har ofte en minimalistisk stil, og er sjelden å se med sminke. Hun kler seg gjerne i herreklær, men trives også godt i kjoler med særegent snitt og oppsiktsvekkende farger.

Den uredde stilen har forfulgt henne lenge, og hun ser ikke ut til å la seg styre av trender og media. Dette har ført til at hun vært musen motehuset Viktor & Rolf, samt frontet det skotske merket Pringles of Scotland.

STILSIKKER: Tilda Swinton er en kvinne med en avantgarde look, og hun står støtt i seg selv.
STILSIKKER: Tilda Swinton er en kvinne med en avantgarde look, og hun står støtt i seg selv. Foto: Foto: Stella

Tilbakelent og naturlig

SKJØNNHET: Som ung jobbet lauren Hutton for Ford Modeling Agency. Hun gjorde en rekke kampanjer for Revlon cosmetics.
SKJØNNHET: Som ung jobbet lauren Hutton for Ford Modeling Agency. Hun gjorde en rekke kampanjer for Revlon cosmetics. Foto: Foto: Stella

Den amerikanske ikonet Lauren Hutton (67) slo gjennom som modell og skuespiller i ung alder. Hun spilte i filmer som blant annet "Paper Lion" og "American Gigolo".

I nyere tid har hun hatt eget talkshow, samt frontet merker som J Crew og Mango. I dag jobber hun fremdeles aktivt i tilegg til at har hun sitt eget make up merke, Lauren Hutton Makeup.

Hun er en av få på sin alder, som fremdeles setter pris på sin naturlige skjønnhet og som virkelig får den tilbakelente stilen til å fungere både på og av den røde løperen.

Hun er ofte å se i jakke og bukse- kombinasjoner, samt klare farger og lite tilbehør. Hun er uredd når det kommer til å mikse eksklusive design med rimeligere merker, og topper det hele ofte med rufsete hår og et bredt smil med et stort mellomrom mellom tennene.

Klassisk og moderne

AVSLAPPET: Lauren Hutton sier selv hun ikke liker å bruke for mye tid foran speilet.
AVSLAPPET: Lauren Hutton sier selv hun ikke liker å bruke for mye tid foran speilet. Foto: Foto: Stella

Den danske modellen Helena Christensen (42) slo for fullt igjennom på 90-tallet. Hun gikk visninger med for Victoria Secret, var Revlons ansikt utad og var med i Chris Isaaks musikkvideo "Wicked game".

MODELL: Helena er Triumphs ansikt utad, og figurerer fremdeles i store kampanjer.
MODELL: Helena er Triumphs ansikt utad, og figurerer fremdeles i store kampanjer. Foto: Foto: Stella

På slutten av 90-tallet tok hun jobb i trendmagasinet Nylon. I denne perioden starte hun også opp en klesbutikk i New York. Helena har alltid vært opptatt av foto, og hun har jobbet for motemagasiner som Marie Claire og ELLE. Med andre ord, denne jenta har jobbet med, i og for moteindustrien i mange år. I dag er hun blant annet Triumphs ansikt utad.

Vakre kvinner

Rubi Sørvik (25), moteansvarlig i Det Nye mener Tilda, Helena og Lauren er tre av de vakreste kvinnene hun vet om.

ELGANT: Helena Christensen skuffer sjelden kritikerne på den røde løperen.
ELGANT: Helena Christensen skuffer sjelden kritikerne på den røde løperen. Foto: Foto: Stella

- De spiller på flere strenger enn bare utseendet og det bidrar til suksessen i sen alder. Stilmessig veksler de mellom å være innovative og klassiske. De kler seg bedre enn mange av deres unge etterfølgere og våger å skille seg ut. I tillegg til å se bra ut oser de av selvtillit. Det i seg selv er nok en kilde til å ta seg bra ut.

DRISTIG: Ifølge Rubi kan Helena komme av med hva som helst. Bildet er fra Triumph Award. F.V: Helena, Maria fra Eurowoman og Rubi fra Det Nye.
DRISTIG: Ifølge Rubi kan Helena komme av med hva som helst. Bildet er fra Triumph Award. F.V: Helena, Maria fra Eurowoman og Rubi fra Det Nye. Foto: Foto: Privat

I forbindelse med Triumphs 125 års jubileum og den årlige undertøyskonkurransen fikk Rubi møte Helena Christensen.

- Helena har en utstråling og en naturlig væremåte som slår de fleste, og etter å ha sett henne "in real life" er jeg mer betatt enn noensinne. Jeg likte at hun var ekstremt veltalende, og at hun fikk selv de dummeste pressespørsmålene til å fremstå som relevante. I tillegg hadde hun hadde en ro, en eleganse og et magisk tak på forsamlingen. Ingen mistet fokus. Lily Cole, som satt ved siden av Helena, fremsto som en keitete og usikker tenåring, avslutter Rubi.

Les mer:

Skrekk og gru i Hollywood

10 kule buksdresser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning