Anne Elisabeth ble ny med Alt for damene

- Kle meg høyere

Anne Elisabeth (44) ønsket hjelp til å se høyere ut enn sine 159 cm.

BLE NY: Anne Elisabeth fikk gode tips til sine 159 cm da hun ble ny med Alt for damene.
BLE NY: Anne Elisabeth fikk gode tips til sine 159 cm da hun ble ny med Alt for damene. Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Anne Elisabeth Næss (44) fikk en makeover med Alt for damene.

Før

- 159 cm på strømpelesten, verken mer eller mindre, og det er jo i minste laget, sier Anne Elisabeth.

- Det er helt uproblematisk å være liten, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måttet be om hjelp i butikker. Og folk er alltid villig til å hjelpe, sier hun.

Men i tenårene fikk hun en kommentar som gjorde noe med henne. Anne Elisabeth husker akkurat hvor hun var da det som skulle bli et kompleks ble plantet i henne.

- Jeg var på vei til svømmehallen, vi gikk i flokk og jeg var 14 år. Bak meg går noen gutter: Du har utrolig korte ben, Anne Elisabeth. Jeg visste jo at jeg var liten. Men akkurat det med de korte bena, festet seg akkurat der og da og satt hardt i mange år. I begynnelsen av 20-årene slapp komplekset, for da gikk det opp for meg at det ikke hadde noe å si for interessen fra det annet kjønn.

- Jeg liker likevel å kompensere med høye hæler, men på jobb er det vanskelig. Jeg er fotograf og bærer på mye tungt utstyr. Jeg har avfunnet meg at jeg som regel er den minste, men skulle gjerne hatt noen tips som fikk meg til å se litt høyere ut, sier Anne Elisabeth

FØR: Anne Elisabeth er fotograf og må kle seg litt praktisk. Hun foretrekker en avslappet stil, og drømmer om en Cecilie Melli-kjole...
FØR: Anne Elisabeth er fotograf og må kle seg litt praktisk. Hun foretrekker en avslappet stil, og drømmer om en Cecilie Melli-kjole... Foto: FOTO: Gry Traaen

Hår

Sist jeg var fornøyd med håret mitt, hadde jeg kort hår

- Sist jeg var fornøyd med håret mitt, hadde jeg kort hår, sier Anne Elisabeth. Etter hun fylte 40 har det dukket opp noen små grå, og dem angriper hun med minikolorasjon. Det tar dem nesten, men bare nesten.

På 80 tallet gikk hun i permanentfella, på 90-tallet lot hun det gro, og hadde det langt frem til 2008, da klippet hun håret ganske kort, og var veldig fornøyd.

- Men så lot jeg det likevel gro, mens jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med det, forteller hun. Anne Elisabeth synes håret er vanskelig å ha med å gjøre, tungt og tykt, som det er. Hun lar det alltid lufttørke, hvis det finnes hårskum i huset bruker hun det, men sørger alltid for å ha hårspray for hånden for å få hjelpe frisyren litt på plass.

- Hvis du hadde fønet håret med rundbørste hadde du ikke følt at håret var så tungt, sier Eirik Thorsen. Da vil du løfte det opp ved roten fra hodebunnen, og håret vil falle lettere. Men det kommer jo an på hvilket uttrykk du er ute etter. Man trenger jo ikke gjøre det samme hver dag.

Hun får en minikolorasjon, en hårkur og noen lette striper rundt ansiktet for å lette inntrykket.

Anne Elisabeth bruker sminke hver dag. Hun kan følge i barnehagen uten sminke, men på jobb er det utenkelig å stille uten noe på øynene og litt på leppene.

Sminke

CREWET PÅ PLASS: Frisør Eirik Thorsen farget og klipte hår, makeupartist Jeanette Hoff sørget for at makeupen ble perfekt og stylist Cathrine Sandberg plukket ut antrekkene.
CREWET PÅ PLASS: Frisør Eirik Thorsen farget og klipte hår, makeupartist Jeanette Hoff sørget for at makeupen ble perfekt og stylist Cathrine Sandberg plukket ut antrekkene. Foto: FOTO: Gry Traaen

- Generelt bruker norske kvinner for lite sminke, sier makeupartisten. Når du har passert 40 er det lurt å ligge unna alt med skimmer, både på skygger og rouger.

Makeupartistens tips

Ligg unna solpudder om vinteren. Er det ikke sol, så ikke prøv å lat som du har møtt en likevel.

Rouge derimot redder et vinterblekt ansikt, og frisker alltid opp

Hun synes leppestiften som Anne Elisabeth hadde på da hun kom var altfor mørk til hennes farger.

- En frisk korallfarget leppestift kler henne bedre enn en mørke brun, mener hun og Anne Elisabeth er ikke uenig.

Antrekk

Anne Elisabeth har lest at kvinner med korte ben burde bruke bukser med høye liv for å virke høyere. Det er et godt råd.

ETTER: - Siden jeg er så liten finner jeg aldri en lang kjole som ser fin ut, denne var helt super, sa Anne Elisabeth om den blå kjolen fra Mango (kr 399). Smykket er fra H&M, kr 199, vesken fra Aldo, kr 499 og skoene fra Aldo, kr 999. På antrekket i midten har hun på seg topp fra H&M, kr 299, bukser fra Zara, kr 299, kjede fra Zara, kr 1499 og sko fra Aldo, kr 1499. Om antrekket i midten sa Anne Elisabeth følgende: Denne buksen hadde jeg aldri vurdert, men den var jo kjempefin. Toppen har et lekkert snitt, men den litt for søt for min smak. Dette er et antrekk jeg aldri hadde vurdert, og nettopp derfor var det veldig gøy å se meg i dette. Det svarte antrekket består av skjorte fra Zara, kr 299, jakke fra Massimo Dutti, kr 799, bukse fra Zara, kr 59, skjerf fra H&M, kr 99 og sko fra Zara, kr 679. . Denne buksen er 
kjempekul. Antrekket 
blir kanskje litt for 
forretningsmessig for 
en freelansfotograf. Hadde jeg hatt en kontorjobb hadde jeg uten tvil gått for det.
ETTER: - Siden jeg er så liten finner jeg aldri en lang kjole som ser fin ut, denne var helt super, sa Anne Elisabeth om den blå kjolen fra Mango (kr 399). Smykket er fra H&M, kr 199, vesken fra Aldo, kr 499 og skoene fra Aldo, kr 999. På antrekket i midten har hun på seg topp fra H&M, kr 299, bukser fra Zara, kr 299, kjede fra Zara, kr 1499 og sko fra Aldo, kr 1499. Om antrekket i midten sa Anne Elisabeth følgende: Denne buksen hadde jeg aldri vurdert, men den var jo kjempefin. Toppen har et lekkert snitt, men den litt for søt for min smak. Dette er et antrekk jeg aldri hadde vurdert, og nettopp derfor var det veldig gøy å se meg i dette. Det svarte antrekket består av skjorte fra Zara, kr 299, jakke fra Massimo Dutti, kr 799, bukse fra Zara, kr 59, skjerf fra H&M, kr 99 og sko fra Zara, kr 679. . Denne buksen er kjempekul. Antrekket blir kanskje litt for forretningsmessig for en freelansfotograf. Hadde jeg hatt en kontorjobb hadde jeg uten tvil gått for det. Foto: FOTO: Gry Traaen

- Men det vil jeg ikke, da får jeg så stor rumpe, påstår hun. Anne Elisabeth har imidlertid problemer med å finne bukser som er korte nok. Bukser i str 36-38 fra Hennes & Mauritz går hun rett inn i, men de må legges opp. Over tid blir det en kjedelig klesstil. Nå er jeg over 40, men vil ikke se ut som en ungdom.

Stylistens råd til lave kvinner

Bruk samme farge på over og underdel eller ton i ton, og ikke løse silhuetter.

Velg små­mønstrede klær, store mønstre får deg til å virke enda mindre.

Anne Elisabeths konklusjon

- Dette har vært en fantastisk dag, tenk å bli dullet med mange timer i strekk.

- Som fotograf var det en nyttig øvelse å stå på den andre siden av kamera. Jeg synes jeg ble veldig fin, og er kjempefornøyd med håret. Det fikk akkurat den naturlige stilen og fargen jeg var ute etter, sier Anne Elisabeth.

Les også:

Bli vårfin uansett størrelse

Her er jeans som kler alle med vakre, kvinnelige former

Følg Klikk Mote på Facebook

Blyantskjørtet er formenes beste venn!

Skoene du vil ha denne våren

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning