Sminkevideo: Nydelig sminke i alle aldre

Klart du kan sminke deg etter 50!

Solveig (63) ble endelig sminket akkurat som hun alltid har drømt om.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Når vi blir eldre er det lett å legge bort både pudderkosten og de høye hælene.

Livet føles kanskje hektisk, og vi har ikke tid til kaste bort energi på ting som kan virke overfladisk - som for eksempel sminke og klær.

Men selv har jeg stor tro på at sminke og styling virkelig kan gjøre noe med humøret, og det å føle seg fin kun ved bruk av enkle redskaper er undervurdert.

Kan bruke mer enn du tror

I videoen over har jeg fått med min egen mamma som er 63 år gammel. Sist gang jeg sminket henne fullt var da jeg gikk på sminkeskole i 2005.

Hun er ikke vant til å bruke noe særlig mer enn maskara og leppestift, men i dag ville jeg vise henne en full festsminke som til og med kunne brukes på dagen.

Lenge har vi snakket om at det blir vanskeligere og vanskeligere å sminke spesielt øyne, både på grunn av hengende øyelokk og synet. Derfor vill jeg vise henne en sminkelook som ikke var for komplisert, men heller ikke bare litt maskara.

Ikke vær redd for glød

Selv om mange er redde for glød og skimmer med årene, trenger vi ikke å holde oss unna. Det gjelder bare å finne den riktige metoden for å tilføre gløden.

Derfor liker jeg å jobbe med fuktige produkter til eldre hud - slik at ansiktet ikke ser tørt ut, i tillegg til at det får en sunn tekstur som ikke fremhever linjer.

STOR FORSKJELL: Selv om vi bare fyller inn bryna veldig lett, og følger den naturlige formen vi allerede har, så har litt påtegnede bryn med kost og skygge en stor effekt for øyne. De får et lite løft og ser mer våkne ut.
STOR FORSKJELL: Selv om vi bare fyller inn bryna veldig lett, og følger den naturlige formen vi allerede har, så har litt påtegnede bryn med kost og skygge en stor effekt for øyne. De får et lite løft og ser mer våkne ut. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Drømmefoundation

Selv om foundation kan virke skummelt, og spesielt variantene som er flytende, så kan den være vår absolutt beste venn.

En perfekt foundation vil jevne ut hudfargen, minske behovet for concealer og tilføre huden fuktighet i løpet av dagen uten at man ser oversminka ut.

Foundationen som jeg bruker i videoen over - og som virkelig treffer på alle disse punktene, er Nude Magique Eau de Teint fra L'Oréal Paris (kr 159).

En superlett foundation, som føles silkemyk, men tørker pent slik at man ikke trenger for mye pudder over. Fargene er gylne og fine, og tilfører huden masse fuktighet.

Løfte øyne

DRØMMEFOUNDATION: Den helt nye Magique Nude Eau de Teint fra L'oréal Paris (kr 159) er en nydelig foundation for de fleste, men spesilt god til voksne kvinner. Den er ikke for tørr, og ikke for fuktig slik at den forsvinner i løpet av dagen. Den dekker perfekt, uten å lage en maskeeffekt - perfekt med andre ord og en ny favoritt hos meg!
DRØMMEFOUNDATION: Den helt nye Magique Nude Eau de Teint fra L'oréal Paris (kr 159) er en nydelig foundation for de fleste, men spesilt god til voksne kvinner. Den er ikke for tørr, og ikke for fuktig slik at den forsvinner i løpet av dagen. Den dekker perfekt, uten å lage en maskeeffekt - perfekt med andre ord og en ny favoritt hos meg! Foto: FOTO: Produsenten

Et spørsmål som jeg får daglig, er hvordan man skal sminke tunge øyelokk. Dette kan uten tvil være tricky, men jeg har heldigvis en veldig enkel teknikk man kan følge - uansett hvilken alder du måtte være i.

Som jeg viser i videoen over, finner vi først området hvor øyebrynsbenet stikker ut (under brynet), og hvor huden synker inn under denne - her ligger globalen.

Når øynene er igjen, løft brynet lett. Hvis man fortsatt får en hudfold på lokket, legger vi en medium til mørk, matt øyeskygge - gjerne brun, langs globalen. Nærmest i en liggende c-form eller halvmåne. Når du åpner øynene da, skal du se en mild skygge som gir et lite løft.

Så er det opp til deg hvor sterk du vil at denne skal være. Nå som du har formen på plass, kan den gjøres større, mørkere, i flere farger og til og med dras ut i en katteform om du vil.

Ett element som burde sjekkes, er hvorvidt hudfolden fra globalen, som ofte legger seg nesten helt ned til vippekanten, har fått den mørke øyeskyggen på seg. Hvis denne forblir lys, så kan den ofte oppfattes som mer prominent og man mister derfor den løftende effekten.

Bronzer og rouge må til!

Jeg vet at mange styrer unna både bronzer og rouge når huden begynner å få tydelige ansiktsrynker. Dette fordi gltter og veldig skimrende produkter kan få rynker til å se større ut, og sterke farger kan gjøre det samme.

NYTT LIV TIL ØYNE: Det flotte med en lett øyesminke, til og med til dag, er at den ofte gir et glimt og nytt liv til blikket. Det skal ikke så mye til, og man trenger ikke å se oversminka ut heller.
NYTT LIV TIL ØYNE: Det flotte med en lett øyesminke, til og med til dag, er at den ofte gir et glimt og nytt liv til blikket. Det skal ikke så mye til, og man trenger ikke å se oversminka ut heller. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Derfor anbefaler jeg en mild bronzer som har en fin glød, men ikke glitter, og helst ikke har for mye rødt i seg. Denne legges lett, med en stor og myk kost, langs hårfestet, under kinnben og under kjeven.

Deretter kan man legge en frisk ferskenfarget rouge som ikke er for kraftig i tonen, lett i eplekinn og forsiktig bakover.

Sammen blir disse helt nydelige, tilfører friskhet til ansiktet og er med på å løfte hele sminkelooken.

Kos deg med sminken

Det fantastiske med sminke, uansett hvilken alder man har, er at det tillater oss å se ut akkurat som vi vil. Å kose seg med sminke synes jeg er viktig, og å se mamma så glad og fornøyd, ja til og med felle en liten tåre, er like godt for meg som det er for henne.

Sminke og mote kan for mange virke tullete, men enhver ting som bidrar til at kvinner generelt føler seg vel med seg selv, og gir dem makten til å pynte seg akkurat når de vil, er viktig i mine øyne.

BRILLEFIN: Med kun litt lys og mørk øyeskygge, tynn liner og maskara kommer øynene virkelig frem bak brillene.
BRILLEFIN: Med kun litt lys og mørk øyeskygge, tynn liner og maskara kommer øynene virkelig frem bak brillene. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Så smink deg hvis du vil, la være hvis du ikke vil, og ikke la noen fortelle deg hvordan du SKAL sminke deg - dette er bare hvordan du KAN sminke deg.

Les også:

Skjønnhet for dummies

Billigsjampoen som er best i test

Ikke tørk håret med håndkle

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning