Selvbruningskremer

De beste selvbruningskremene

Bli kvitt trøtt og blek hud med disse selvbruningskremene. Her er sesongens beste!

JUKS DEG GYLLEN: Hva med å gi huden din den perfekte sommerfargen med en god selvbruningskrem?
JUKS DEG GYLLEN: Hva med å gi huden din den perfekte sommerfargen med en god selvbruningskrem? Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik får du best resultat:

  • Eksfolier hele kroppen med en kroppsskrubb eller hanske, så huden blir jevn.
  • Smør hele kroppen med en bodylotion, så huden er fuktmettet innen du påfører selvbruneren.
  • Er selvbruneren skum eller olje, fordeles den lettest med en hanske.
  • Vask hendene straks etter siste påføring, så du unngår flekkete fingre.
  • Ta et bad syv til åtte timer etter påføring, da er fargen fullt utviklet.
  • Gjenta prosessen etter ca. tre dager hvis du vil vedlikeholde resultatet.

Har du ikke feriefargen helt i boks enda, kan en løsning være å ty til selvbruningskremen. Det kan nemlig gi huden din den friske gløden du er ute etter.

Her har skjønnhetsansvarlig i den danske utgaven av Alt for damene, Marie Brodersen, og skjønnhetsassistent Julie Kraase Brandt prøvd syv av sesongens selvbruningskremer, og funnet sine favoritter.

ST. TROPEZ

Slik bruker du produktet: St. Tropez Bronzing Mousse er en skumbasert selvbruner som du sprayer i en hanske og deretter påfører huden i lange strøk.

Konsistens og duft: Skummet er lett og luftig og svakt parfymert, noe som dekker mesteparten av selvbrunerlukten.

Opplevelse og resultat: Skummet er lett å fordele, og fordi det har litt farge kan man enkelt se hvor man har påført produktet.

Et ekstra pluss ved dette er at man blir gladere og gladere i takt med at vinterblekheten forsvinner. Etter et par timer er fargen fullt utviklet, og resultatet blir virkelig flott.

Fargen er en anelse mørkere enn de andre i testen, men likevel veldig naturtro.

Eneste minus er at hansken kan gli litt rundt på hånden - en tommeltott ville klart gjort den mer stabil, er en skumbasert selvbruner som du sprayer i en hanske og deretter påfører huden i lange strøk.

Vurdering: 6/6

Pris: kr 439

TAN ORGANIC

Slik bruker du produktet: Tan Organic Certified Organic Self-Tan er oljebasert, sprayes i en hanske og påføres i lange strøk.

Konsistens og duft: Tyntflytende og dufter lett av sitrus, noe som faktisk kamuflerer selvbrunerlukten fullstendig.

Opplevelse og resultat: Oljen er lett å fordele når man bare har fått kontroll på hvor mye som skal sprayes i hansken av gangen. 3-4 doser er nok hvis du vil unngå søl.

Oljen er litt farget, så man kan lett se hvor langt man har kommet. Den gir samtidig huden en fin glød. Etter et par timer er fargen fullt utviklet, og den ser både sunn og naturtro ut.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 160

GIR EN NATURLIG FARGE: Fra venstre: Instant Self Tanning Mist fra St.Moriz, kr 89. Bronzing Mousse fra St.Tropez, kr 439. Self Tanning Hydrating Body Skin Care fra Sisley, kr 715. Certified Organic Self Tan fra Tan Organic fra Tan Organic, kr 160.
GIR EN NATURLIG FARGE: Fra venstre: Instant Self Tanning Mist fra St.Moriz, kr 89. Bronzing Mousse fra St.Tropez, kr 439. Self Tanning Hydrating Body Skin Care fra Sisley, kr 715. Certified Organic Self Tan fra Tan Organic fra Tan Organic, kr 160. Foto: FOTO: Produsentene

ST. MORIZ

Slik bruker du produktet: St. Moriz Instant Self Tanning Mist sprayes direkte på kroppen og fordeles med en hanske. Du kan med fordel bruke den i dusjen, da det fort kan bli litt søl med spray.

Konsistens og duft: En svakt farget spray med en mildt parfymert duft.

Opplevelse og resultat: Man skal være ganske rask når man bruker sprayen, men den er lett å fordele og legger seg jevnt på huden.

Det er fint at væsken er brun, så man hele tiden kan se hvor langt man har kommet. Resultatet er en naturlig solbrun glød, som viser seg umiddelbart etter påføring.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 89

SISLEY

Slik bruker du produktet: Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care er krembasert og skal påføres i et jevnt lag på tørr, rengjort hud.

Konsistens og duft: Kremen har en nærmest geléaktig konsistens og en nøytral duft.

Opplevelse og resultat: Kremen er lett å jobbe med og resultatet er en naturlig solbrun farge. Konsistensen og resultatet er bra, men den litt søtlige lukten av selvbruner henger i huden, og det, i kombinasjon med den høye prisen, trekker dessverre litt ned.

Vurdering: 3/6

Pris: kr 715

GUERLAIN

BRUN UTEN SOL: En god selvbruningskrem kommer godt med når du vil gi huden en solkysset look.
BRUN UTEN SOL: En god selvbruningskrem kommer godt med når du vil gi huden en solkysset look. Foto: FOTO: Colourbox

Slik bruker du produktet: Terracotta Sunless Tinted Self-Tanning Gel fra Guerlain har en rødbrun farge og gir glød til huden umiddelbart. Bruk litt gelé av gangen og vær rask og nøye når du smører ut.

Konsistens og duft: Myk å jobbe med og lett parfymert. Ikke snev av den ubehagelige selvbruningslukten.

Opplevelse og resultat: Noe vanskelig å få til jevnt resultat, men god og naturlig farge. Trekk for at den etterlater brune håndflater, selv etter grundig vask. Flekkene forsvinner først etter noen timer.

Vurdering: 4/6

Pris: kr 465

VITA LIBERATA

Slik bruker du produktet: Vita Liberata Tinted Self Tan Mousse er skumbasert. Rist flasken godt, spray et pump ut i hansken og fordel på ett område av gangen.

Konsistens og duft: Skummet er lett farget og har en forholdsvis nøytral duft.

Opplevelse og resultat: Lett å påføre og fargen gjør at man raskt kan se hvor man har påført produktet. Man kan lett se hvordan moussen har lagt seg på huden, og derfor er den ikke ideell å bruke rett før man skal ut av døren.

Etter et par timer har fargen utviklet seg til en flott, naturlig solbrun nyanse, men lukten av selvbruner slipper man dessverre ikke før man har tatt et bad.

Vurdering: 4/6

Pris: kr 379

TROMBORG

Slik bruker du produktet: Deluxe Self Tanning Cream fra Tromborg smøres på som om det var en bodylotion. Kremen inneholder økologiske oljer som skal være med og holde huden smidig og myk.

Konsistens og duft: Kremen er litt fet og smøraktig, og har en søtlig, ubehagelig duft som er forsøkt kamuflert med en duft av sitrus, hvilket dessverre ikke helt lykkes.

Opplevelse og resultat: Kremen glir lett på huden og fordeles uten problemer. Det tar et par timer før resultatet er synlig, men så avsløres en fin, brun nyanse som er naturtro uten å være knallbrun.

Vurdering: 4/6

Pris: kr 390

Les også:

Tove (str. 48) tester bikinier

GIR GLØD: Fra venstre: Tinted Self Tan Mousse fra Vita Liberata, kr 379. Self Tanning Cream fra Tromborg, kr 390. Sunless Tinted Self-Tanning Gel fra Guerlain, kr 465.
GIR GLØD: Fra venstre: Tinted Self Tan Mousse fra Vita Liberata, kr 379. Self Tanning Cream fra Tromborg, kr 390. Sunless Tinted Self-Tanning Gel fra Guerlain, kr 465. Foto: FOTO: Produsentene

Følg oss på Facebook!

Her finner Elna (44) feststilen

Her er hemmeligheten bak kjendisenes flotte figur

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning