Hudlege advarer mot Botox

- Botox kan gjøre deg eldre

Om du bruker Botox i for ung alder kan det faktisk gjøre deg eldre, mener hudlege.

LAMMER MUSKLENE: Flere og flere kvinner benytter seg av nervegiften botox for å bli kvitt rynkene. Foto: AP
LAMMER MUSKLENE: Flere og flere kvinner benytter seg av nervegiften botox for å bli kvitt rynkene. Foto: AP Foto: Ron Heflin
Publisert Oppdatert

Flere og flere kvinner bruker Botox lenge før rynkene dukker opp, fordi det hevdes at det kan forebygge rynker i senere alder.

I USA er rynkehysteriet mye større enn her hjemme, og flere steder er det helt vanlig å ta Botox før fylte 25 år. Men det er ikke alle som er klar over hvilke konsekvenser det kan få å lamme ansiktsmusklene i så ung alder.

- Har motsatt effekt

Nå går den britiske hudlegen Darren McKeown ut og advarer mot å begynne med Botox for tidlig. Det kan nemlig ha en helt motsatt effekt, mener han.

McKeown praktiserer kosmetisk medisin i London, og jobber med blant annet Botox. I avisen The Telegraph forklarer han hvordan bruk av Botox i for tidlig alder kan føre til at musklene får permanente svekkelser.

Botox er en nervegift som gjør at musklene lammes, og at rynkene som knyttes til muskelen glattes ut. Om man bruker Botox over tid, vil det føre til svinn av muskelvevet, som gjør at musklene helt eller delvis vil miste sin funksjon.

Dette gjør at ansiktshuden vil bli slappere og få et mer hengende utseende. Dette vil autiomatisk gjøre at man ser eldre ut, selv om rynkene ikke er til stede.

- Vent til rynkene vises

Ifølge McKeown er dette noe han ser tydelig hos flere av de store Hollywood-kjendisene i dag.

Dr. Darren McKeown bruker nylig avdøde Elizabeth Taylor som eksempel. Hun giftet seg åtte ganger, med nesten jevnt over fem års mellomrom.

Om man ser på bryllupsbildene av henne, ser man hvordan hun naturlig ble eldre etter som årene gikk.

Det kan selvfølgelig være delte meninger om dette, men McKeown mener at Taylor var på sitt aller vakreste da hun var i midten av 30-årene. Hudlegen tviler på at Taylor hadde fått sitt ikonisk vakre utseende om hun hadde begynt å bruke Botox tidlig i tyveårene.

Om man ønsker å bruke Botox, råder hudlegen å vente til man har synlige linjer i ansiktet når man holder det i ro. For de fleste skjer dette når man er godt ut i 30-årene.

- Om man starter før dette, kan det føre til uønskede resultater over tid, og du kan gå glipp av det beste utseendet du er skjebnebestemt til å ha, sier McKeown til Telegraph.

Les også:

BOTOX: Du bør vente med Botox til du har synlige rynker i ansiktet mens det er i ro, råder hudlegen. Foto: AP
BOTOX: Du bør vente med Botox til du har synlige rynker i ansiktet mens det er i ro, råder hudlegen. Foto: AP

Slik unngår du rynkene

Denne fargen gjør deg eldre

Dette kan erstatte Botox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning