Vesker

6 designerveskekupp

Designervesker må ikke koste det hvite ut av øyet.

VESKER: Designervesker er dyrt. Kjøper du brukt, kan du spare tusenlapper.
VESKER: Designervesker er dyrt. Kjøper du brukt, kan du spare tusenlapper. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Har du tenkt å kjøpe en designerveske, er du antakelig innstilt på at de koster litt. Eller eventuelt ganske mye.

Prisene ligger på alt fra 1000 kr for en rimelig Marc by Marc Jacobs til hundretusenvis for en Hermés Kelly-bag i sjeldent krokodilleskinn.

Synes du prisene er stive, er det absolutt verdt å sjekke ut bruktmarkedet. Å kjøpe brukt er ikke bare klokt rent økonomisk, men gjenbruk sparer også miljøet. Bruktkupp er vinn-vinn på flere kanter, og gir oss samtidig litt god shoppesamvittighet på kjøpet.

Sjekk dette før du kjøper

Det er et par tommelfingerregler du bør følge når du skal kjøpe brukt.

Først bør du sørge for at vesken du ser på faktisk matcher originalvesken. Sjekk logo, dekor, fôr, fargevariasjoner i skinnet og metalldetaljer nøye. Logoen er et vanlig sted å feile for de som lager piratkopier. Sjekk om navnet er stavet korrekt, om logoen er i samme farge, font og størrelse som på originale varer (de finner du enkelt på nettet).

Det er også lurt å se litt ekstra nøye på sømmene. De skal være perfekt utført.

Se etter serienummer. Dette er ofte stemplet på inni vesken. Ikke alle vesker har dette.

Oppbevaringspose og ekthetssertifikat følger de fleste dyre designervesker. Dette bør følge vesken videre, eventuelt bør du be om en god begrunnelse for hvorfor det ikke gjør det. Sjekk staving og grammatikk på alt som følger vesken. Er det en skrivefeil et sted, er det en piratkopi.

Be også om å få se kvittering, slik at du vet hvor vesken har blitt kjøpt.

Be gjerne selger om flere bilder før du bestemmer deg. Bor du i nærheten av selger, bør du ta turen for å ta vesken i øyesyn før du handler, så du er helt sikker på at du blir fornøyd.

Seks veskefavoritter

Vi trålet bruktmarkedene på nettet og fant seks superfine vesker i forskjellig stil og prisklasse. Noen er klassikere, andre er bare veldig fine og kjekke å ha.

Som det alltid er med bruktkjøp, - her er det bare én av hver, så her gjelder førstemann til mølla- prinsippet.

Chloé Paddington

Chloé Paddington var den store it-vesken av alle it-vesker i 2005. Net-a-porter solgte 376 stykker i løpet av 36 timer og 700 sto på venteliste etter like kort tid. I dag har veska eskalert til klassikerstatus, og selges for 850£ (ca 8000 kr) hos Selfridges.

Men vet du å sette pris på bruktkupp, kan du kjapt spare 6000 kr pluss moms, toll og frakt på å kjøpe denne fine lysebrune sommerlige varianten, som vi fant på Bazar.no til bare kr 2000!

Fendi B-Bag

Fendi sin anerkjente B-bag ble den store snakkisen i 2006, og var å se på armen til enhver kjendis med snev av moteteft. Den har tålt tidens tann, og er en skikkelig statementveske- særlig i den freshe tomatrøde fargen som selges her.

Gi bud, oppfordrer selgeren på Bazar.no. Ny kostet den vel rundt 1360$ i USA, noe som tilsvarer ca 8000 kr. Her har du mulighet til å gjøre et realt kupp!

DESIGNERVESKER: Øverst ser du Chloé Paddington i den store Square-varianten. Bildet til venstre er fra annonsen på Bazar, mens bildet til høyre er et profesjonelt produktbilde (her avviker fargen fra salgsobjektet). Neders ser vi Fendi sin B-bag i herlig tomatrød lakk. Til venstre ser vi vesken som skal selges, til høyre er et profesjonelt tatt produktbilde.
DESIGNERVESKER: Øverst ser du Chloé Paddington i den store Square-varianten. Bildet til venstre er fra annonsen på Bazar, mens bildet til høyre er et profesjonelt produktbilde (her avviker fargen fra salgsobjektet). Neders ser vi Fendi sin B-bag i herlig tomatrød lakk. Til venstre ser vi vesken som skal selges, til høyre er et profesjonelt tatt produktbilde. Foto: Foto: Privat og produsentene

Balenciaga City

Balenciaga-vesken holder stand som it-veske ennå, selv flere år etter lanseringen. På Ma i Oslo, den eneste butikken i Norge som fører Balenciaga-vesker som vi kjenner til, er det flere måneders ventetid. Denne svarte varianten har vært enormt populær, og er helt perfekt som praktisk, fin og litt rocka hverdagsveske.

Prisen ligger rundt 9000 kr splitter ny. Her kan du få en brukt versjon til 6000 kr. Det er 3000 kr og lang ventetid spart!

Céline Mini Luggage Bag

Hvilken fashionista har vel ikke siklet på en Céline-veske siste året? De ble så populære, og har nå kommet i mange ulike farger. Vi falt for denne herlige grønnfargen. Snakk om å sprite opp antrekket! Du kommer til å få verdens lengste og mest misunnelige blikk etter deg med denne over armen. Men den koster. Selv om den er brukt, så koster den flesk.

Ebay har fått mye pepper for falske vesker og selgere som bare vil lure deg. Derfor kan det være lurt å se etter brukte varer fremfor nye (New With Tags, NWT, er det vi advares mest mot. De er ofte fake). Denne er pent brukt, og selges til 2100 $ (omtrent 12 700 kr) - og du kan returnere den dersom du ikke er fornøyd. Dét er bra service! Trykk her for å se annonsen på Ebay.

Marc by Marc Jacobs

VESKEFAVORITTER: Øverst er den kjente City-vesken fra Balenciaga. Den kan du få på Bazar for 6000 kr. Nyprisen er omtrent 9000 her i Norge. Bildet til venstre er fra annonsen, mens det til høyre er fra produsentent nettsider. Nederst ser du den akk så mye omtalte Céline-vesken. Romslig og robust og absolutt iøynefallende med sin gressgrønne farge. Denne finner du på Ebay. Bildet til venstre er fra annonsen, som selger har tatt selv. Det til høyre er det profesjonell produktbildet.
VESKEFAVORITTER: Øverst er den kjente City-vesken fra Balenciaga. Den kan du få på Bazar for 6000 kr. Nyprisen er omtrent 9000 her i Norge. Bildet til venstre er fra annonsen, mens det til høyre er fra produsentent nettsider. Nederst ser du den akk så mye omtalte Céline-vesken. Romslig og robust og absolutt iøynefallende med sin gressgrønne farge. Denne finner du på Ebay. Bildet til venstre er fra annonsen, som selger har tatt selv. Det til høyre er det profesjonell produktbildet. Foto: Foto: Privat og produsentene

Denne Classic Q Natasha-vesken fra Marc by Marc Jacobs har undertegnede selv, og jeg kan ikke annet enn å gå god for den. Mer praktisk og anvendelig (og samtidig fin) veske, skal du lete lenge etter.

Dette er kanskje ingen iøynefallende it-veske, men den har sannelig fått mange lange blikk og hyggelige komplimenter. Ekte skinn, og design i sann Marc Jacobs-stil. Veskekuppet fant vi på Bazar.no.

At den har lang rem, slik at du kan bruke den som messenger bag, gir deg begge hendene fri. Denne har også et "hemmelig rom" i lokket, hvor det er smart å legge pass og kvitteringer og ekstra kredittkort for eksempel. Magnetisk lukking gjør at du unngår fikling med veska. Den er i kraftig mykt skinn, og er en hverdagsveske av ypperste sort.

Disse ligger på omtrent 3200 kr i norske butikker, så 1800 er absolutt hyggelig pris. Løp og kjøp!

Mulberry Alexa

Stilikonet Alexa Chung fikk en Mulberry-veske oppkalt seg for et par år tilbake. Mer oppstyr rundt en veske, skal du se langt etter! Denne ble kopiert i hytt og pine, men det er selvsagt originalen vi vil ha!

Mulberry Alexa finnes i mange farger og størrelser. Denne sjeldne gull-varianten skiller seg ut i mengden og kan definitivt glamme opp ethvert antrekk. Gullveska ble lansert som "limited edition" i fjor sommer, så det er ikke mange som har denne over skulderen.

Nypris på en Alexa-veske er kr 8900. Selgeren på Finn.no selger den for 4500.

Les også:

Derfor føler du deg avhengig av leppepomade

MARC BY MARC OG ALEXA: Øverst ser du den svarte Marc by Marc Jacobs-vesken som du kan få for kr 1800 på Bazar. Nederst ser du Mulberrys Alexa-veske i gull! Til venstre er bildet som selger selv har lagt ut, til høyre ser du det profesjonelle produktbildet av veska. Selges på Finn for kr 4500.
MARC BY MARC OG ALEXA: Øverst ser du den svarte Marc by Marc Jacobs-vesken som du kan få for kr 1800 på Bazar. Nederst ser du Mulberrys Alexa-veske i gull! Til venstre er bildet som selger selv har lagt ut, til høyre ser du det profesjonelle produktbildet av veska. Selges på Finn for kr 4500. Foto: Foto: Privat og produsentene

17 fantastiske festkjoler

Slik blir du kvitt pigmentflekkene

Lik Alt for damene på Facebook

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning